torsdag 1 mars 2012

Väntan

Just nu råder väntan i vårt projekt. Efter det givande mötet med Götenehus chefsarkitekt, Johan Danielsson, väntar vi på ritningsförslaget på huset. Intressanta resonemang ledde fram till att vissa fasaddetaljer skall ändras. De små takkuporna på Spoven kommer i förslaget ersättas med dito i plåt. Vidare kommer panelsättningen på fasaden ändras. Även invändigt blir det vissa skillnader, om än inte så stora.


Ska vi byta ut de små kuporna med sadeltak till klassiska herrgårdskupor i plåt? Vad tycker du? Kommentera gärna!

Denna vecka skall Metria komma ut till tomten för att mäta höjder som skall sammanfattas i en nybyggnadskarta. Sedan skall skogen på tomten tas ned. Förhoppningsvis är allt klart om två veckor. Först då kan vi jobba vidare med markberedning parallellt med att bygglovsansökan iordningställs.

Det är tråkigt att vänta men tempot har hittills varit högt och vi ligger före tidsplan.

/Andreas

1 kommentar:

  1. Hej! Kul att läsa om era designfunderingar. Om ni ska ha takkupor så tycker jag verkligen att ni ska köra på klassiska herrgårdskupor. Jag tycker att det blir absolut snygg på huset eftersom utbyggnaden ovanför entrén har sadeltak. Jag tror också att herrgårdskuporna kommer att se något mindre ut och får huset att se mer genuint sekelskifte ut. Lucka till med huset!

    Mvh Fredrik

    SvaraRadera