söndag 18 mars 2012

Takkupans vara eller inte vara

Efter en mysig grillning ute på Getingberget på Hammarö bestämde vi oss för att köra en sväng med bilen för att titta på hus. Vi åkte lite planlöst norr om Karlstad och helt plötsligt tvärnitar Andreas. Höll vi på att köra på något? Nej. Var det fel på bilen? Nej. Det var ett SPOVEN!!! Där stod det, vårt hus.

Ett riktigt Spoven.

Fast det var inte riktigt vårt hus. Vi tog några bilder och har nu analyserat vad vi tycker om designen. Vi brukar inte ha svårt att veta vad vi tycker, men nu är vi så veliga. Vi känner inte igen oss själva längre. Vi föll för det här huset på grund av takkuporna. Nu funderar vi allvarligt på att ta bort dem. Vi har testat flera varianter av takkupor i det mycket användbara programmet Paint, men huset blir vackrast utan. Tror jag... eller... kanske inte.... aahhh, jag vet inte.  

 Carros arkitektur. Vad tycker ni?
Takkupa eller inte? Fyrkantigt fönster i kupan eller halvrunt?

Vi kommer även att minska halvmånefönstret lite jämfört med orginalet och  lyfta upp det lite för att få huset att kännas resligare. Huset vi såg idag hade högre fönster på nedervåningen jämfört med orginalritningarna och det kommer vi inte att välja. Det blir säkert väldigt ljust och fint invändigt men vi är ute efter ett mer klassiskt utseende. Det var väldigt kul att se ett Spoven i verkligheten. Jag tror vi kommer köra förbi där fler gånger innan vi är redo att bestämma oss för vårt Villa Björck.

Imorgon får vi förhoppningsvis nya ritningsförslag från Götenehus. Det ska bli riktigt spännande att se hur mycket de har fångat upp av våra önskemål. Kanske börjar det likna Villa Björck snart.

/Carro
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar