onsdag 28 mars 2012

Nu börjar det likna något

Idag har vi fått nya ritningar och nu börjar det att likna Villa Björck. Det är fortfarande en hel del saker kvar att ändra på men det går åt rätt håll. En del saker är kvar sedan förra omgången och en del nya saker har dykt upp. Jag misstänker att det är en kombination av att arkitekterna arbetar med "Götenearkitektur", dvs att husen följer en viss standard, som gör att vi inte får dem att fullt ut förstå vad vi vill ha. Det kan väl aldrig vara så att vi är otydliga??? Men nu har jag gjort ett supertydligt dokument, i punktform, som jag ska skicka till säljaren Thomas. Nu kan det inte gå fel.

Fasadbild entré.
Ta en titt på bilden. Vad är det som ser konstigt ut?

Detta är vad vi anser. De små fönstren på övervåningen ska centreras över de två undre fönstren, för balans i fasaden. Kupans tre stora fönster är för "tunga" jämfört med övriga byggnad. Vi vill istället ha ett 5 dm brett fönster följt av ett 15 dm brett och därefter ett 5 dm brett fönster igen. Det är inte svart eller vitt utan nyansskillnader som gör huset vackert jämfört med bara fint. Vackert i Carro och Andreas ögon bör väl tilläggas.


Idag var vi med och tittade när våra vänner stomreste sitt nya hus, även det från Götenehus. Deras hus är ett enplanshus i modern stil och kommer att bli superfint när det är klart. Oerhört spännande och faschinerande att se hur snabbt ett hus faktiskt står relativt färdigt. Nu ser vi verkligen fram mot när det är vår tur.

/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar