måndag 2 april 2012

Garagebeställning

Vi väntar fortfarande på att arkitekterna vid Götenehus skall göra sitt jobb rätt och rita upp huset enligt den spec som vi vid flera tillfällen lämnat över till dem. Vi har varit, i mitt tycke, närmast övertydliga med vad vi önskar. En tydlig lista med saker de skall ändra från ursprungsförslaget samt några bilder som visar önskad arkitektur på detaljer. Ändå vill det inte klaffa. Vår hussäljare Thomas gör en stark insats i sitt medlande mellan oss och arkitektkontoret i Götene. Det känns skönt att vi har en säljare som förstår våra önskemål och som dessutom kravställer Götenehus. Nu är det bara att hoppas att nästa arkitektritning blir den slutgiltiga. Förhoppningsvis är den oss tillhanda imorgon.

I väntan på att huset skall ritas upp har jag jobbat med garagebeställningen. Leverantören är fortfarande Lundqvist trävaru i Öjebyn. De har attraktiv prissättning och trevlig personal. Garaget kommer bli 7.3 x 12.1 m. Det kommer få plats tre stycken bilar invändigt men det blir endast två portar placerade på långsidan. Den tredje platsen blir mer till för vinterförvaring eller vid långtidsmeck av någon bil.
Garagebyggnaden kommer även innefatta ett loft. Golvytan på loftet blir drygt 40 kvm och kommer användas som gästrum. Jag kommer bygga loftet själv och för att inte bli stressad så sätter jag inte någon definitiv tid för när det måste stå färdigt. Förhoppningen är att det kommer bli WC, kök och ett separat sovrum däruppe.

Nåväl, första etappen består av att stomresa och färdigställa garaget utvändigt. Detta skall enligt vår plan vara klart före semestern. För det jobbet har vi anlitat samma entreprenör som sedan ska bygga huset. Det ska bli mycket skönt när garaget väl står där. Det innebär att vi kan vara mer vid tomten, då det finns tak över huvudet om vädret är surt. Desstutom kan vi då flytta in våra ägodelar. I dagsläget har vi stora delar av vårt lösöre hos mina föräldrar. Och en av våra bilar står i en flyghangar i Linköping i väntan på att vi har plats för den...

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar