fredag 13 april 2012

Kill Your Darlings

Igår kom vi överens med Götenehus gällande husets utformning. Slutresultatet överträffar våra förväntningar. Det blir verkligen ett läckert hus! Det tog relativt lång tid att få fram det slutgiltiga ritningsförslaget. Fast det viktigaste är att det blir bra och att vi får det som vi tänkt.

Vår säljare, Thomas, sammanställde igår alla bygglovshandlingar och jag satte min kråka för godkännande. Senare på dagen bestämde jag och Carro oss för att åka ut till tomten för att verifiera att husets position blir rätt. När vi ställde oss på platsen för vad som skall bli vårt trädäck kändes det inte helt bra. Vad nära grannen vi hamnade. Skit. Vad göra? Mitt i allt ringer Thomas. Han står vid en postlåda redo att lägga på bygglovsansökan. Istället för att posta brev bestämde vi att ses på tomten för krismöte. Resulatet av mötet blev att skjuta några dagar på ansökan.

"Pappa, pappa, pinnarna sitter inte där dom borde!" Panik och uppgiven förtvivlan.


På ritningen ser det ut som om grannen i söder ligger ljusår bort. I verkligen känns det inte så. Lösningen är att flytta vårt hus norrut och skapa lämpliga avskärmningar.


Nu har jag och Carro klurat på en lösning och med största sannolikhet flyttas huset mot lokalgatan i norr. På så vis får vi mer utrymme på baksidan. För att kunna flytta fram huset förpassas garageportarna från långsidan av garaget till gaveln. Detta är en bättre lösning ur många aspekter. Problemet är att det är lätt att fastna i tankemönster och gamla drömmar som inte fungerar i verkligheten. Jag har en idé om en stor gårdsplan med en rund gräsyta framför huset och ett garage som flygel, med portarna på långsidan. Att bygga hus kräver kompromisser och det är dags att lägga ned drömmarna om det herrgårdslika gårdsplanen. Eller som chefsarkitekten vid Götenehus, Johan Danielsson, utryckte det: Kill your darlings.

Statusen just nu är att nämnd Johan vid Götenehus ritar en nya situationsplan där huset flyttas fram mot lokalgatan. Dessutom skapar han lämpliga platser och utformning på uteplatser och avskärmningar för insynsskydd. Vi är helt övertygade om att slutresultatet kommer bli grymt! Nu kör vi!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar