söndag 22 april 2012

Trädgårdsplanering

Det här veckan börjar anläggningen av tomtmarken. Huset kommer att stå på berg vilket betyder att det inte bara är att sätta spaden i marken och gräva själv om det blir fel. Vi har funderat och räknat och funderat lite till. Det får inte dra iväg för mycket i pris men samtidigt ska vi bo här resten av våra liv, förhoppningsvis, och då vill vi inte vara snåla. Vi tror att vi har en bra grundskiss i dagsläget, men den kommer säkert att revideras framöver. När vi har bott in oss i huset och på tomten hittar vi förmodligen det där stället som är perfekt att sitta på eller plantera vinbärsbuskar. Det där stället som inte går att planera eller tänka fram utan som måste upplevas.
Andreas har ritat upp vår tomt


Vår vision är en trädgård i lantlig stil med traditionella svenska växter. Jag tänker mig vinbär, krusbär, hallon, syren, jasmin, hägg, bondros, pion, riddarsporre, lavendel och många lökväxter på våren. Några äppelträd och rabarber till pajen vi serverar efter en grillafton en ljummen kväll i juli. Självklart ska jag ha ett trädgårdsland med härligt god potatis, dill och morötter.

Vi kommer att ha grusytor framför och mellan husen. De ska självklart krattas för att få vackra ränder och perfekt knaster när man kommer hem från jobbet. 
/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar