söndag 15 april 2012

Trädgårdsplanering

Vi pratade häromdagen med våra grannar, som bor strax söder om vår tomt. Två mycket trevliga personer. Båda poliser. Det känns tryggt. Vi diskuterade husplacering och insyn. Det var uppenbart att vi delade uppfattning gällande ämnet. Vi valde tomten för dess läge. Grannar finns men möjligheten till avskildhet är viktig. Våra grannar hade inga som helst synpunkter kring hur vi placerar huset. Det vi var eniga kring är att vi fixar något som ger insynsskydd mellan våra hus. Den första idén som poppade upp var att rädda många av våra vilt växande enar på tomten genom att flytta dem och låta de bli en insynsskyddande häck. Undrar om de överlever en sådan manöver? Jag har hört att de måste placeras likadant väderstrecksmässigt för att kunna leva vidare.

Ikväll satt jag och Carro och skissade på olika lösningar för hur en trädgård kan tänkas komma att se ut. Det är bra att ha lite koll på vad vi vill när grävmaksinisten väl dyker upp med sin maskin. Tjugofem ton grävmaskin kan omstöpa landskapet snabbt i både positiv och negativ riktning...

Jag har mycket svårt för att släppa tanken med en rundel framför huset. Det ser så ombonat och lantligt elegant ut med en sådan. Dessutom är det väldigt många gårdar i Östergötland som har dessa rundlar. Och tio år på slätten har satt sina spår hos oss.

Den skiss vi snabbt kluddade fram gjordes främst för att hitta en bra lösning för gruspartierna framför hus och garage. Det ska bli intressant att ta del av Götenhus förslag, som bör dyka upp under början av nästa vecka.

Egenhändigt framtaget förslag på trädgårdsdesign. Vi kommer säkert ändra oss många gånger. Husets och garagets placering måste däremot spikas inom kort.


/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar