onsdag 29 februari 2012

Tankar om golv

Jag tycker inte om trestavigt oljat ekgolv! I ett hus av modern design kan det vara fint men när man försöker återskapa någon typ av gammal charm så tycker jag inte att golven passar. De är förmodligen praktiska och prisvärda men jag vill ha något annat. Därför har vi plockat bort alla golv av trä från den husbyggsats som Götenehus ska leverera. Det betyder att jag måste hitta ett bra, helst billigt men vackert golv. Min dröm är att ha ett skurgolv, ett furugolv som skurats med såpa så många gånger att det blir matt och ljust. Tror inte att det går att få till så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska få till den rätta känslan med ett nytt parkettgolv.

Jag har hittat ett enstavs parkettgolv 14mm i vitlackad Ask...på Byggmax. 349 kr per kvm. Vågar man lägga in ett golv från Byggmax, hur är egentligen kvaliteten? Vad skiljer ett Byggmaxgolv från ett Kährsgolv?  Något måste det vara för ett liknande golv från Kährs kostar typ 900 kr per kvm.


/Carro

1 kommentar:

  1. Vi har byggmax golv sen flera år och det är jättebra och snyggt. Har hört att det tillverkas på samma fabrik som Kärhs i Polen. Om det stämmer är det intressant.
    Stefan

    SvaraRadera