måndag 27 februari 2012

Förvirring

Det börjar bli svårt att skilja på vad jag tyckte och ville innan vi började involvera folk i det här husbygget och vad jag tror att jag tycker idag. Efter besöket hos arkitekten i fredags har vi funderat fram och tillbaks. Vi fastnade för Spoven pga planlösningen och det utvändiga utseendet med takkupor. I fredags påpekade arkitekten att proportionerna på takkuporna inte var särskilt bra och att de var "pråliga". Nu när vi tittar på samma bilder som tidigare tycker vi plötsligt att huset är vackrare utan takkuporna. Fasiken, jag vet inte längre vad jag själv tycker och vad andra har påverkat mig att tycka. Jag ville förut ha ett hus med rum, dvs inte öppen planlösning. Men visst blir det ljust och fräscht med öppna rum, det kan jag inte argumentera mot. Jag kan egentligen inte förklara varför jag vill ha rum när det är mer modernt och förmodligen bättre med den öppna planlösningen. Jag skulle behöva stänga in mig någonstans och tänka efter vad jag vill ha ut av mitt hus.
/Carro

2 kommentarer:

 1. Hej! Förstår att det är svårt att veta vad man själv vill, och inte bli påverkad av någon. Är det inte takkuporna som gör att Spoven skiljer sig lite från vilket annat sekelskiftes-inspirerat hus som helst?

  Vi var och tittade på ett hus med öppen planlösning (på bottenvåningen) men tyckte inte att det var praktiskt. Jättefint på bilderna och såklart att det blev ljust men var hänga tv:n? :) För egen del tror jag att öppen planlösning är bäst i teorin. Jag gillar att kunna ha olika rum för olika saker!

  Men lyssna inte på mig. Lyssna på dig, om du hittar din röst. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack Cecilia! Jag tappade mitt självförtroende där för en stund men nu har jag hittat det igen.
  /Carro

  SvaraRadera