fredag 24 februari 2012

Götenehus

Idag har vi varit i Götene för att besöka Götenehus och deras arkitekt. Vi började med en rundvandring i fabriken tillsammans med K-G som visade oss hur man producerar och monterar ihop ett hus. Det luktar väldigt gott av trä i en husfabrik och så körde de BT truckar och det måste tyda på bra kvalitet.


Vår säljare Thomas var med oss och vi satte oss allihop tillsammans med Johan Danielsson som är arkitekt. Vi fick berätta om våra visioner och tankar och med några enkla penndrag på pappret fångar han upp de små förändringar som skulle göra ett redan fint hus till vårt drömhus. Vi diskuterade hur vi ska placera huset på tomten och vi var inte helt ute och cyklade med vad vi trodde. Det känns skönt att Johan kunde verifiera den känslan vi har när vi står på tomten. Sen pratade vi planlösning och mycket är redan spikat. Men det är några saker vi måste fundera på. Ska vi ha ett bibliotek/matrum på nedervåningen eller ska det vara ett stort vardagsrum? Ska vi ha dörrar eller öppet mellan kök och vardagsrum? Ska vi flytta toaletten för att få en bättre möblerbar hall? Varför vill vi inte ha ett allrum på övervåningen egentligen, kanske det bara är en fix idé? Det gäller att hålla fast vid de visioner man har men samtidigt lyssna på den konstruktiva hjälp som ges. Vi har fått mycket att tänka på helt enkelt.

Det var en skön familjär och mycket välkomnande stämning på Götenehus. Trots att vi spenderar två timmar på deras kontor med en skrikande unge så är alla glada och trevliga. Det känns som om de tar oss på stort allvar. I natt ska jag drömma om planlösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar