söndag 19 februari 2012

Vår tomt

Den tomt vi köpt ligger i ett lantligt läge nära Toverud på Hammarö. Tidigare har det bara legat några få hus vid platsen men det händer mycket just nu. På grannfastigheten ska tretton villor uppföras, så vi kommer få många grannar när allt är klart. Vår tomt är 40 x 90 m. Därutöver har vi arrende på cirka 2000 kvm på direkt anslutande mark.

Just nu funderar vi mycket på hur vi ska utnyttja tomtmarken på bästa sätt. Dessutom funderar vi mycket på kostnaderna kring anläggningen av marken. Då både jag och Carro gillar att ha koll på läget, så tycker vi det är lite jobbigt att inte kunna få en uppskattning vad det kommer kosta att få tomten iordningställd för att kunna bygga på. Det verkar som om det kan kosta allt mellan himmel och jord... Förhoppningsvis blir priset någorlunda rimligt, då de som anlägger de tretton tomterna på grannfastigheten även ska ordna vår. På det sättet spar vi lite slantar när det gäller framkörningsavgifter etc.

Under helgen har vi varit ute på tomten för att få lite känsla över var bästa platsen för hus och garage kan tänkas vara. Vi passade på att plåta lite också./Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar