söndag 19 februari 2012

Huset

I fredags skrev vi kontrakt med Götenehus! Huset vi ska bygga kommer bli i sekelskiftesstil. Det valet var mycket enkelt, då vi båda tycker gamla hus är vackra. Carro ville helst köpa en gammal gård eller dylikt, men det rätta tillfället ville inte dyka upp. Att bygga nytt i gammal stil ger en god kompromiss mellan det praktiska och det charmiga, tycker vi.

Det var inte helt enkelt att välja leverantör. Grundkriteriet var att den hustillverkare som skulle bygga vårt hus skulle finnas representerat i Karlstad. Dessutom var vi endast intresserade av de större husproducenterna. Detta på grund av de rådande tiderna. Under tiden vår offertförfrågan var ute gick en leverantör i konkurs och en försattes i rekonstrution. En detaljerad offertförfrågan gick ut till tretton hustillverkare. Efter många kvällar med jämförelser i Carolines alla Exceltabeller, valde vi tre tillverkare att jobba vidare med. Dessa var Myresjöhus, Fiskarhedenvillan och Götenehus. Trivselhus var också med på ett hörn, men det berodde främst på en synnerligen engagerad säljare.

När vi jobbade med finalisterna började vi fatta tycke för en husmodell som Fiskarhedenvillan har. Den heter Spoven och är 208 kvm, fördelat på två plan. Vi fick offert från Fiskarhedenvillan på huset och valde att ta in en jämförbar offert även från Myresjöhus, Götenehus och Trivselhus. Billigast blev, något förvånande, Götenehus. Vi var ju övertygade om att Fiskarheden borde vara billigast, då det var deras husmodell.

Säljaren på Götenehus visade stort intresse för våra tankar och idéer. Dessutom klaffade personkemin väl. Att min bror med familj bor i ett Götenehus och att våra vänner just nu bygger ett Götenehus på Hammarö gjorde inte saken sämre. Smidigt att ta in referenser då!

Om allt går som det är tänkt, så skall huset vara klart kring årsskiftet. Ett större garage kommer också uppföras. Förhoppningsvis kommer det stå stomrest redan till semestern.

Såhär ser huset ut som vi kommer bo i:


Vi kommer inom kort träffa en arkitekt från Götenehus, för att få huset exakt så det passar oss. Det ska bli intressant att jobba fram detaljerna med arkitekten. Vi utgår, som sagt, från villa Spoven. De som är intresserade kan finna mer info på http://www.fiskarhedenvillan.se/vara_hus/1-34-plan/Spoven/

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar