onsdag 4 juli 2012

Tre händelserika dagar

Nu är det dags att uppdatera er läsare med vad som hänt under denna vecka. Jag har haft långa dagar vid tomten för att vara med och hjälpa till, samt se till att grundbotten blir klar. Sammanlagt har jag spenderar cirka fyrtio timmar vid tomten under de tre senaste dagarna. Vad har då hänt?
I måndags levererades garagebyggsatsen. Tjugofyra meter lång långtradare från DHL skulle lotsas på de små grusvägarna. Backandes. Halvtrångt och småspännande men det gick bra. Det är imponerande hur lite yta ett så stort fordon behöver för att ta sig fram. Garagebyggsatsen ter sig ganska fjuttig där den ligger på tomtem men det blir säkert bra när den väl är uppe. Irriterande är dock att fasadpanelen ej är exakt lik husets dito. Vi får hoppas att helhetsintrycket blir snyggt ändå.

Lossning av garage. Långtradaren kunde inte komma in på lokalgatan till tomten, trots att vi haft timmerbilar och grusbilar med släp inne. Längre släp och kortare dragstång är orsaken.

Under hela veckan har Magnus och Tobbe kört grävmaskin och dumper som två galningar för att få allt klart för att kunna bygga garagegrund och de lyckades! Idag började Kennet Karlsson Byggtjänst att fixa med kantelementen och annat som ingår i entreprenaden för garagegrunden. Under det som ska bli garaget ligger sanslösa mängder med stora stenblock, en del stora som mindre personbilar. Det är ett skådespel att se när dessa sprängskut förflyttas. När Magnus lyckas få tag på dem och lyfter dem med grävmaskinen ser det ut som om hela maskinen ska välta framlänges. Sedan släpps de ned i dumpern. Den fylls med stenblock och med trettio ton på flaket ska Tobbe köra upp för en brant backe för att nå garageplatån. Dumpern slirar, trots sexhjulsdrift, och Magnus puttar med skopan för att hjälpa till att få upp den. Väl uppe ska det tippas. När flaket lyfts vill inte stenblocken släppa. Effekten blir att dumperns front reser sig mot himlen med en sprattlande Tobbe däri som kämpar för att hålla i sig. Sen BRAK och stenblocken släpper. Dumpern slår ned hårt på framhjulen och Tobbe flyger högt i förarstolen. Det är helt otroligt att grejorna håller.


Ett av alla skut efter sprängning i VA-grav.


Tippning. Ännu med alla hjul i marken.


Vy från en grävmaskin.

Imorgon fortsätter Kennet med grunden. Jag kommer inte vara på plats hela dagen. Tar nog bara en sväng och tittar till bygget under eftermiddagen. Hoppas allt går som det ska. Vi har inte råd med mer förseningar nu. Jag vill börja snickra.

Markduk, singel och padda.


"Min spade är större än din"

/Andreas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar