fredag 29 juni 2012

"Semestern" har börjat

Idag var vi på sätt och vis produktiva fast det står still på bygget. Andreas gick på semester igår så nu börjar byggcirkusen på riktigt. Vi började dagen med att åka ut till tomten för den dagliga inspektionen. Magnus hade jobbat på ordentligt igår innan han tog helg men ändå är det inte helt klart att sätta sidoelement till grunden. Det saknas några meter med sprängsten öster om den yta där garaget ska stå. Detta behövs för att man ska kunna sätta upp tex byggställningar och arbeta runt garaget. Det känns som om det aldrig tar slut, detta evighetsmarkarbete. Det ska bli oerhört skönt när det är klart och vi kan börja med sådant som vi faktiskt har kontroll över. Att snickra har vi gjort förut och där kan vi ställa krav på ett annat sätt. Just nu är vi väldigt beroende av välviljan hos vår grävmaskinist. 


Andreas inspekterar underlaget för garaget. Stabilt, som dr Alban skulle ha sagt.

Leif kom förbi med lilla Torsten och vi konstaterar att det blir riktigt fint i området. Leif bor i huset bredvid och det är hans sambo Rut vi har köpt tomten av. Han är riktigt engagerad i bygget och ansvarar för allt som händer utanför tomten, som VA-anslutning och väg. 

Torsten och Leif på morgonpromenad
Vi har fått grannar. På Klarälvsvillans tomter, som ligger precis bredvid vårt lilla område, kom det idag ett nytt hus. Garaget var på väg att sättas upp i morse när vi körde förbi. Imorgon åker vi nog ut igen och tittar hur det ser ut. Vi håller tummarna att vi får trevliga grannar som vi kanske kan dela en flaska vin med någon gång i framtiden.


Goda grannar!

Efter den dagliga turen till tomten åkte vi till Örebro och införskaffade en släpkärra. När vi bodde i Linköping hyrde vi i början släp när vi behövde frakta något stort och otympligt. Alla pengar vi lagt på hyrsläp genom åren skulle förmodligen betala hela släpkärran vi köpte idag. Idag fick vi många vuxenpoäng, med en alldeles egen släpkärra. Tänk att man faktiskt kan bli glad av att få köpa en så tråkig produkt. Jag tänker på allt roligt vi har framför oss när vi ska frakta hem virke och möbler. Jag tänker också på allt vi ska frakta bort, till exempel alla löv efter den årliga höststädningen. Jag ser verkligen fram mot att få skit under naglarna igen.
Vrålåket!
/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar