torsdag 14 juni 2012

Vinden har vänt

Med risk att få äta upp det jag nu säger så tror jag att vinden har vänt. Vi har fått fler positiva besked än negativa den här vecka och idag kom äntligen startbeskedet. Vi får officiellt börja bygga hus!

Det här enkla A4:a pappret har vi väntat på länge.
I veckan har Andreas varit på Ahlsells och gjort ett inköp av avloppsrör, en mängd böjar, kulvert för vatten och värme mellan husen och även slang till vattenmatningen.Vi har lite ångest för att allt blir  dyrt men egentligen har vi kontroll över kostnaderna då allt än så länge finns med i vår budget. Vi håller tummarna att det inte dyker upp något helt oförutsett som kostar megamycket. Metso har ett bra avtal med Ahlsells då fakturan dras på lönen och vi får 50-70% rabatt, detta tas tacksamt emot.

Sprängningen är klar på tomten och nu är det hyfsat plant där hus och garage ska stå. Markarbetet är lite försenat då Magnus har fullt upp på Klarälvsvillans tomter, men det är ändå inom rimlig tid som det blir klart. Vi har skjutit på garageleverans och stomresning med en vecka. Det ska bli så otroligt roligt att se huset, även om det bara är ett garage, ta form. Efter midsommar ska bygget dra igång om allt går som planerat. Det verkar som om vi klarar av att hålla budget även på markarbetet vilket är en stor lättnad. Det har varit det största frågetecknet i hela budgeten.

"Allt det här ska bli ditt en dag min son"

Vi har även fått positiva besked angående kommunens framdragning av vatten och avlopp. Det verkar som om alla intressenter kan komma överrens om hur slangar ska dras i backen. Då kanske vi kan gå på toaletten när vi flyttar in:-)

Det sista frågetecknet inne i huset är tvättstugan. Vi har funderat och funderat och funderat på hur vi ska få den absolut bästa planlösningen. Så här ser vårt förslag ut, vi får in ett par garderober och krokar att hänga upp alla smutsiga gallonbyxor på.

Tvättstuga, längst ner i vänsta hörnet.
/Carro


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar