måndag 25 juni 2012

Ännu en dag av markarbeten

Det har varit ett oväder av episka mått på Hammarö idag. Sällan har jag sett sådana kaskader av regn. Dessutom slogs Telenors mobilnät ut av ett åsknedslag, så min telefon slutade fungera. Det gjorde mig rätt stressad att veta att Magnus och de andra som jobbar vid tomten inte kunde nå mig. Om de nu kunde jobba i ovädret? I regel har det ringt några gånger per dag gällande bygget de senaste veckorna. Det visade sig dock att jobbet fortgick även utan min inblandning. Jag kanske borde stänga av telefonen lite då och då..?

Då markarbetena dragit ut på tiden har leveransen av garaget flyttats från den 18:e juni till den 2:a juli. Vi kommer knappast ha en färdiggjuten platta den 2:a juli men det går inte att skjuta på leveransen hur länge som helst. Förhoppningsvis börjar arbetet med plattan denna veckan. Det är relativt mycket jobb med plattan. Kantelement och isolering skall sättas, avlopp, elrör och golvslang skall läggas ut. Sedan ska det armeras och slutligen gjutas. Minst en vecka kommer krävas.

Hus och garage kommer hamna på samma höjd (55.50 m). Då tomten ursprungligen lutar en aning, så kommer det fyllas upp rejält där garaget skall stå. Förhoppningsvis kommer både hus och garage göra ett ståtligt intryck, då det är resliga byggnader uppförda i högt läge. Det hade inte varit möjligt att bygga på detta vis om vi inte fått fyllnadsmassorna till skänks. Alla överblivna sprängmassor där VA-graven dras fram kommer användas på vår tomt. Dessutom finns det gott om fyllnadsmassor på grannområdet, där tretton villatomter markbereds. Dessa får vi köpa mot en symbolisk summa. Vågar inte tänka på vad det skulla kosta att fylla upp tomten om det skulla fraktas sprängsten från något grustag med lastbil. Då hade vi nog valt att placera hus och garage annorlunda istället.


Grävjobb i ösregn. Huset kommer stå kruttorrt. Bara sprängsten hela vägen till det solida berget. Bortom grävmaskinen kommer garaget stå. Marknivån höjs med 2.1 m från ursprungsnivån!

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar