fredag 6 juli 2012

En dag på vår ö

Kennet, som jobbar med grunden, kör på för fullt just nu. Då vare sig jag eller Carro kan tillföra något särskilt till jobbet just nu, så väljer vi att hålla oss borta från tomten. Istället har vi rört oss kring ön och njutit av den underbara närmiljö som kommer bli vår vardag sen. Det är fantastiskt att ha skog, öppna fält och ett innanhav inom ett, med mäklartermer, stenkast från tomten.

När det gäller garagegrunden så har kantelementen satts ut. På måndag fortsätter jobbet, då all isolering förhoppningsvis läggs ut. På tisdag är det tänkt att jag skall lägga ut golvvärmen och sedan är det redo att armeras.

Igår löste vi möjligen ett stort problem. All landhöjning på tomten är gjord med sprängsten. Denna skall täckas in i lera eller jord för att få form på slänterna. Problemet är att det inte finns någon tillgängligt material på tomten. Ett alternativ skulle kunna vara att låta Lastbilscentralen köra ut allt material. Ett lastbilslass med släp rymmer cirka 25 kubikmeter jord och kostar gissningsvis någonstans mellan 3-5000 kr. 25 kubik är som en piss i Mississippi. Det krävs stora mängder, vilket innebär stora pengar. Igår åkte vi till den närmsta gården, där ägaren till åkerarealen i närheten bor. Planen var att fråga om de var intresserade att få dikning av fälten, eller annat gratisjobb, i utbyte mot schaktmassorna. Tyvärr var de inte intresserade. Senare på eftermiddagen ringer bondens granne, som fått nys om att vi söker jordmassor. Han vill ha sin väg dikad samt en damm utgrävd. Detta är givetvis ljuv musik i mina öron! På måndag tar jag med mig Magnus och kollar in vad som önksar göras och, framförallt, vilken kvalitet det är på jorden. Det är bara att hoppas att vi funnit en billig lösning på att få fyllnadsmassor.
Stenslänt som skall kläs in med lera eller jord för att bli fin, mjuk slänt.
Kommer vi få en kostnadseffektiv lösning även på detta?
Kantelement till garagegrunden.
Bryggor tillhörande Toveruds strandförening. Kanske kommer vi ha en båt liggandes här i framtiden? Ligger på en kilometers avstånd från tomten.

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar