fredag 20 juli 2012

Stomresning, dag 5

En tråkig mellandag där byggnadsställning stod på agendan. Så kan dagens sysslor närmast beskrivas. I kvavt, klibbigt väder har jag burit några ton byggnadsställning på och av släpvagnen. Ställningen hämtades hos våra vänner Tony och Malin, vars nybyggda Götenehus nu är klart för inflytt. Det blev några vändor för att få med sig allt järnskrot. Nu är i varje fall ställningen rest längs garagets ena långsida. Andra långsidans ställning sätts upp i början av nästa vecka. Tack Tony förresten, för hjälpen med att resa ställningen.

Denna arbetsvecka bjöd på cirka 60-70 timmar hårt kroppsarbete. Det värker i, mer eller mindre, hela kroppen. Nu tar vi ledigt från bygget under helgen. Det känns som en välbehövlig paus. Nästa vecka är målsättningen att garaget är tätt, vilket innebär att tak, fönster och dörrar skall installeras.

En tråkig nyhet under veckan är att vi ännu inte har någon snickare till husbygget. Det var tänkt att Kennet Karlsson Byggtjänst, som hjälper till med garaget, skulle bygga huset. Av olika skäl har han valt att tacka nej, vilket är synd. Nu jagar säljaren Thomas efter nya snickare. Det kommer säkerligen ordna sig men det känns ändå surt, då jag och Carro länge efterfrågat ett entreprenadkontrakt med Kennet. Det är i senaste laget att leta snickare när huset är tänkt att byggas under hösten.

Stackar Andreas lekamen. Med smärta från Sternocleidormastoideus till Gastrocnemius


/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar