måndag 16 juli 2012

Stomresning, dag 1

Äntligen är vi igång med att resa väggblocken till det som ska bli garaget. Byggsatsen är helt ok att jobba med. Väggblocken passar kanske inte som den berömda handen i handsken, men det går att lösa allt med en slägga. Vilket utomordentligt justerverktyg det är! Arbetsgången är att en regel spikas fast på liggande väggblock. Därefter reses väggblocket och skråspikas fast i redan rest block.

Imorgon kommer inte snickaren Kennet vara med, så Carro hoppar in istället. Det kommer bli kul. Precis som den gamla goda tiden när vi renoverade vårt hus i Linköping. Vi jobbar bra ihop. Dessutom är Carro ca 450 spänn billigare i timmen än Kennet... Dagsverket imorgon består av att resa resterande väggelement. På onsdag är det tänkt att takstolarna ska resas och på torsdag läggs råspont och papp. Vi får se om planen håller. Den är dessutom väderberoende.

En av alla leveranser. Torgnys trä levererar råspont till tak och golvbjälklag till övervåningen.

Syllpapp och isolering. Vi slarvar inte med detta efter att ha sanerat ett hus tidigare med svåra mögelskador pga syll direkt mot platta. Orsak till dess bredd är att ytterligare en syll skall läggas senare (installationsutrymme för el).

Väggblock efter väggblock spikas mot varandra. Det går fort och är roligt.
Första väggen klar. Tio väggblock om 1.2 m.
/Andreas

1 kommentar:

  1. Ni har inga fler bilder på hur själva resningen av väggblocken gått till? /K

    SvaraRadera