tisdag 30 april 2013

Nu har vi flyttat in!

Det tog exakt tvåhundra inlägg på bloggen innan vi till slut fick flytta in i vårt alldeles nybyggda hus! Flytten blev kanske inte riktigt som vi hade hoppats på. I våra fantasier så skulle det vara ungefär som i något av alla dessa TV-program där familjer får sina hem fixade. Hantverkarna står på rad och vi kommer in med händerna för ögonen tills någon säger TITTA! Sedan lite "åååååh" och "aaaaah" och slutligen kramkalas där vi får burra in oss i de trygga hantverkarnas famn. Tillbaka till verkligheten: Magsjuka och förkylning i ljuv förening. Tokstress med packning och flytt av prylar med knipande mage och rinnande näsa. Slutbesiktning på samma datum som vi m-å-s-t-e vara ute ur lägenheten. Vad gör vi om vi inte får inflyttningsbesked? Bor i bilen?!?

Så blev det då dags för besiktning. En mycket noggrann besiktningsman gick grundligt igenom huset tillsammans med oss, hussäljaren, målaren och plattsättaren. Resultatet blev helt ok. Inga allvarliga anmärkningar. På grund av att material saknades så är det vissa saker som inte är färdigställda. Tvättstugan är väl det ställe där det är mest kvar att göra. Allt kommer fixas nästa vecka då allt material ska ha anlänt. 

Just nu känner vi oss ganska slitna. Det gäller hela familjen. Det har varit en stressig period men nu bor vi äntligen i vårt hus och det känns bra, även om det är spartanskt inrett... Imorgon blir det en runda i olika möbelvaruhus för att hitta soffa, matsalsbord och kanske en TV-bänk. Det känns som ett relativt omfattande jobb vi har framför oss att få kåken möblerad. De första dagarna åt vi frukost, lunch och middag sittandes på köksgolvet med en flyttkartong som bord. Nu har vi ett tillfälligt köksbord på plats. Carro säger dock att hon är insyltad i en hetsig budgivning på ett slagbord från 1700-talet som säljs via Hammarö auktionsverk. Det kanske kan bli snyggt?

Överallt dessa små skåpbilar. 

Trappa med steg i ek

Vårt badrum med badkaret på plats

Dubbeldusch

Bastun klarade sig. Den vilade under ständigt hot under projekteringen. "Minsta extrakostnad och bastun ryker..."

Matplatsen

Köket med lösörets tyngsta pjäs stiligt placerad. Favorit i repris. Vi hade denna typ av strömställare och vägguttag även i vårt förra hem. Schneider Renova.

Pelargonerna har funnit sin plats

Kristallkronan i serviceläge. Winshanordningen funkar utsökt!

Matstund

Köket
Panoramavy över vardagsrummet med bibliotek till vänster och kök till höger


/Andreas

3 kommentarer:

 1. Hittade hit då jag googlade på schackrutigt golv. Vad har ni använt för plattor till badrummen (både vägg och golv)? Såg jätte fint ut! Vill själv ha schackrutigt i ett av våra badrum (bygger också nytt :)).

  SvaraRadera
 2. Hej,
  kul att du hittade hem till oss. På golvet ligger Colormix från Konradssons kakel och på väggarna sitter Carpio 20*20 vita blanka plattor, även de från Konradssons eftersom de levererar allt klinker och kakel till huset. Väggplattorna har lite svag struktur, vågiga, i ytan. Det var inget vi aktivt valde men de är väldigt fina i all sin enkelhet. Vi har försökt att hålla oss till standardpriser på plattor och istället lagt det schackrutigt för effekt. Man kan göra mycket med enkla medel och en skicklig plattsättare.
  /Carro

  SvaraRadera
 3. Igår kväll, ensam hemma med sovande barn satt jag och läste från bloggens start till inflytt. Otroligt intressant läsning! Tack för mycket givande blogg!
  Hittade hit när jag googlade på er husmodell Spoven. Hyfsat förvånad när jag ser att ni även byggt exakt det garaget vi funderar på. Nu hoppas jag barnen leker lite så jag kan fortsätta läsa. :) Har ca en miljon frågor men dom kommer inte än. :) Skall visa bortresta sambon också.
  /Madelen

  SvaraRadera