söndag 14 april 2013

Att ta badet till nya höjder

Badkaret som vi spontanköpte på rea i slutet av januari har varit, mer eller mindre, i vägen sedan dess. Ståendes på en europall har den med pallyft rullats runt i hela huset. Nästa vecka kommer det vara runt ett dussin hantverkare för att färdigställa kåken. Dags att ställa badkaret i det färdiga badrummet på övervåningen. När jag träffade snickarna i fredags tyckte de att vi skulle fixa en hjullastare och lyfta upp badkaret till balkongen. En lösning som kändes overkill. Det borde väl gå att lyfta upp det på stegen? Sagt och gjort. Brorsan och Fredrik ringdes in och operation badkarslyft påbörjades.

Först monterades en OSB-skiva på sidan av karet för att ha som glidyta. Sedan sattes förlängningsstegen på plats för att få så liten lutning som möjligt på stegen. Planen var att skjuta upp karet längs stegen. Laguppställningen blev att Fredrik gick bakom karet för att knuffa på. Ett livsfarligt jobb. För att göra hans tillvaro säkrare fick Daniel vara ansvarig för karets säkerhetslina. Jag stod på övervåningen och drog i det spännband som fästs i framkant av karet. Efter en rejäl krafturladdning lyckades vi få upp det tunga badkaret. Stort tack till Daniel och Fredrik för en stark insats!
Badkaret med skiva som släde
Lyft pågår! Två etapper krävdes för att få upp badkaret de tre meter som skiljer våningsplanen. Fredrik kollar läget medan jag vilar armarna.
 
/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar