torsdag 11 april 2013

En vecka till inflytt

Det går helt otroligt snabbt nu på sluttampen. Och det måste det göra för vi har besiktningen om bara en vecka. Imorgon har vår Götenehussäljare uppföljningsmöte med alla hantverkare och då får vi svaret på vår största fråga just nu, hinner de verkligen allt? Idag var Andreas en vända till återvinningen och det börjar bli lite mer städat på tomten. Det kommer att ta ett tag innan vi fått ordning på den gegamoja som nu dominerar vår trädgård men det är skönt om vi slipper en hög med ruttnande kartonger utanför ytterdörren.

Jag har pratat med den firma som ska dra upp fiber till huset men de har problem. Det är isproppar i de rör där kabeln ska dras så de får inte igenom den. Han skulle återkomma i slutet av nästa vecka så vi håller en tumme att kommande vårvärme som lovas av smhi smälter de irriterande proppar som sitter i rören. Det blir lite svårt att sköta enklare administration efter flytten om vi varken har bredband eller mobiler med mottagning.

Toaletterna börjar ta form. Det är nu både klinkrat och fogat både uppe och nere. Golvet i hallen och i tvättstugan är också lagt. Tvättstugegolvet är inte alls fint men där stänger vi dörren och tänker att det är lättstädat och billigt. Hallgolvet är fint för att vara något som ska likna sten men inte är det, helt ok. Badrumsgolven är fantastiska. Det är rätt faschinerande vad man kan göra med ett klinkergolv som faktiskt är billigare än standardgolvet.


Toastol och duschblandare på plats.

Lite väl många olika golv kan man tycka. Men det ska vara dörrar mellan och både in till tvättstugan och badrummet brukar det för det mesta vara stängt.

Duschen på övervåningen börjar även den ta form. Snart dags att bära upp badkaret men då måste vi ha en trapp. Det är svårt att balansera ett stort bubbelbadkar på en smal och rank stege.
/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar