fredag 10 maj 2013

Vi jobbar på...

Det har blivit lite tunnt med blogginlägg efter att vi flyttat in i huset. Egentligen har vi tusen saker att berätta men dygnets timmar räcker inte riktigt till. Vi flyttade in den 24e april och nu har det gått ungefär två veckor. Vi stormtrivs med huset, tomten, susande tallar och regn som smattrar på plåttaket utanför ytterdörren. Vi älskar vårt stora kök, vårt lyxiga badrum, det enorma vardagsrummet och hallen där en hel skolklass kan ta av sig våta kläder samtidigt utan att det blir trångt. Men det är offantligt mycket kvar att göra innan det känns som ett ombonat hem. Det är fortfarande ekande kalt i de flesta rummen. Vi kämpar fortfarande på med att plocka upp saker, installera belysning, hitta möbler som passar och få bort det skräp som omgärdat oss utanför huset. Igår på självaste Kristi himmelsfärd fick vi hit en container som vi fyllde till brädden. Nu är det lite mer städat utanför huset men fortfarande ligger det bråte som tillhör hantverkarna utanför.

Något vi måste göra något åt inom kort är ekot som uppstår, säkert är det ett problem i alla nybyggda hus. Materialen i huset är för hårda helt enkelt och det ekar överallat. Eftersom vi tidigare bott i ett litet gammalt hus där eko inte var något problem så äger vi varken mattor eller gardiner. Här kommer det att behövas båda sorterna och i ganska stor omfattning. I köket föreställer jag mig att vi ska ha trasmattor eller ripsmattor vid arbetsytorna, både för att motverka eko men också för att skydda golven. Jag tror även att vi ska ha någon typ av hissgardin i köket. I den altandörr som vätter ut på den västra gaveln har vi ganska stor insyn från den grusväg som går utanför. Inte för att det är så många som kör förbi där men det skulle kännas mer komfortabelt om det gick att skyla sig en smula på kvällen när det är tända lampor inne men mörkt ute. Det här med tyger kommer att bli ett projekt jag kommer att återkomma till.

Idag åkte vi för att hämta vårt nya köksbord. Jag har på Hammarö auktionsverk, som har nätauktioner, ropat in ett stort slagbord tillverkat någon gång 1700/1800. Vi har släpat in det och provat att ställa stolar runt det. Det är jättefint och fyller ut rummet riktigt bra. Det luktar lite unket och jag har försökt göra rent det. Jag hoppas att den något mysko odören försvinner inom kort. Det är lite svårt att placera ut stolar runt bordet för det har lådor i mittdelen och där kan man inte skjuta in en stol. Det går såklart att sitta där när man äter men det ser inte snyggt ut att ha stolar där till vardags. Vi funderar vidare på hur vi ska möblera runt det stora bordet. Än så länge har vi bara tre stolar så även där krävs en liten inhandlingsrunda, kanske blir det auktion även till det. /Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar