fredag 15 mars 2013

Veckans gnäll

"-Det ingår inte i entreprenaden. Kostar extra." Det är den mest frekventa frasen jag och Caroline hört under den gångna veckan. Ofta följs frasen av att kostnaden "inte är så farlig". Sen kommer fakturan. Och den brukar vara allt annat än "inte så farlig". Snarare direkt giftig. Idag pratade Carro med plattsättaren. Han berättar att klinker i kapprummet inte ingår i entreprenaden och kostar extra. Hört den förut..? Dessutom visade det sig att klinker i hallen inte ingår för hela ytan. Under trappan har tydligen klinker exkluderats i offerten till plattsättaren. När Carro började leta efter orsaken till allt krångel visade det sig att säljaren Thomas skickat gammalt ritningsmaterial till hantverkarna när offertförfrågan överlämnades. Dessutom påstår kakelsättaren att kunden ska betala för armeringen till flytspacklet i badrummet. Detta har Thomas sagt. Det känns som att ett samtal till Thomas är på sin plats på måndag morgon...

Just nu är det inte särskilt kul att följa bygget. Det beror delvis på alla otrevliga överraskningar som uppdagas hela tiden, där alla vill rycka sista korvöret ur fickorna på oss. Dessutom upplever vi att samordningen av bygget inte fungerar som vi förväntar oss. Vissa saker går väldigt långsamt. Jag ställer mig tveksam till om vi verkligen kan flytta in vecka 16, som kontrakten säger. Det känns som att nästa vecka kommer innebära vissa nödvändiga samtal för att få en uppryckning i hur projektet just nu bedrivs.

I pannlampans sken. Anledningen till att det blir få eller inga bilder tagna under vardagskvällarna.  Vad är det som syns på bilden?
Flytspacklat badrum. Armeringen anses vara extrakostnad. Icke, anser vi. 

Kakel. Klinker anses vara extrakostnad i kapprummet. Icke, anser vi.


Golvvärmefördelaren placerad utanför vägg. Byggnation av låda anses vara extrakostnad. Icke, anser vi.


Såhär kan de se ut. Kommer ett knippe varje dag och beloppen är i regel omöjliga att gissa sig till. Vi har ännu inte överraskats av något som blev billigare än förväntat... 

Ännu saknas panel till taket i allrummet. Varför tar det så lång tid att få ordning på detta? 

Kul att avsluta i mer positiv anda; Barnkammare redo för färg.
/Andreas

1 kommentar:

  1. Haha, "veckans gnäll". Precis så heter det mail jag skickar till vår säljare varje måndag...
    Stå på er vad gäller extrakostnader, vi har haft en massa men fått rätt i de flesta fall att det faktiskt ska inkluderas i priset. Lycka till!

    SvaraRadera