torsdag 21 mars 2013

Ny adress!

Rud Höjden 119, 663 92 Hammarö. Så lyder vår nya adress. Jag hade hoppats att vi skulle få döpa den gata som passerar vår tomt. Björckbacken, Björckstigen eller varför inte Björcks allé hade varit coolt. Rangordning efter saker att få uppkallade efter sig torde vara stadium, torg och gata. Möjligtvis kan skyskrapa slå sig in mellan torg och gata. När Carro frågade handläggaren på kommunen om vi fick döpa gatan kom det torftiga svaret "så går det inte till". Jaha. Då är vi så illa tvungna att göra någon enastående bedrift för att få en gata döpta efter oss. Tänk att det aldrig ska gå att gena lite...

Vid Rud Höjden 119 pågår just nu golvläggning. i köket. Dessutom har paneltaket kommit på plats i samma rum. Nästa vecka ska köksskåpen sättas upp. I badrummen har Pippos kakeltjänst flytspacklat golven. Jag lyckades även sätta foten rakt i den nyspacklade ytan. Oops. När det gäller extrakostnader för plattsättningen så kommer vi få betala för att plattorna ska ligga diagonalt. Det medför några timmars jobb att planera upp hur plattorna ska skäras för att få symmetrisk passning. Övriga extrakostnader som vi inte ansåg korrekta har Thomas tagit hand om utan diskussion. Det känns skönt.

Tak i köket
Golvläggning pågår. Den vitlackade asken är inte särskilt vit men fin ändå.


/Andreas

2 kommentarer:

 1. Fantastiskt ambitiös blogg. Inte bara att ni bygger, ni dokumenterar och skriver bra och utförligt. Jag åker nog på att hjälpa till att sätta upp ett likadant garage som ert, det är förmodligen min son Mattias som frågar er lite ang garaget.
  Där jag bor, i Sorsele, har vi i vår by faktiskt kunnat lämna förslag på gatunamn mm när vi gick från boxadresser till gårdar och gator för några år sedan. Kommunen godtog förslagen, som i stort baserades på historiska namn.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack för de uppmuntrande orden!Kul initiativ av Sorsele kommun att låta invånarna få påverka namngivningen av gator och gårdar. Mitt inlägg i ämnet var skrivet med glimten i ögat. Fast det är annars som du säger, om vi hade fått påverka hade adressen blivit Östanås eller Stenbacken. Det är så platsen kallas. Rud Höjden är ett nytt påhitt av Hammarö Kommun.

  Spännande garagebygge ni har framför er. Ni är välkomna att komma med fler frågor, om sådana finns.


  Hälsningar

  Andreas och Carro

  SvaraRadera