måndag 6 augusti 2012

Regn och tankar om äpplen

Jag och barnen åkte ut till huset (observera att jag inte längre kallar platsen för enbart tomten, det har blivit mer hemma även om det än så länge bara är ett garage) för att överraska min stackars hårt arbetande man med fika framåt eftermiddagen. Mysigt var det ett tag, sen kom regnet. Det började med några tung droppar och övergick snabbt till hällregn. Så min karl fick packa ihop sina saker och åka hem istället för att få klart den sista bärläkten. Imorgon måste det bli uppehåll annars håller inte tidsplanen.

Att bygga ett hus och samtidigt vara föräldraledig med två små huliganer är i princip omöjligt. På torsdag har vi fixat barnvakt och då ska jag jobba från soluppgång till solnedgång för att få på grundfärg på garaget. Håll tummarna att det inte regnar. Jag har målat ungefär halva huset hittills. Det svåra är inte att måla, det svåra är att få tid att måla.

Just nu funderar jag mycket på hur trädgården ska anläggas. Min vision är en traditionell svensk trädgård men med skogskarraktär. Vissa delar kommer att vara helt orörda med lingonris och blåbärsris runt de befintliga tallarna men jag tror att den nedre delen av tomten ska bli äppellund. Vad är godare än en äppelkaka och vaniljsås i september? Vi kommer antagligen aldrig vilja sitta nedanför garaget som ligger åtskilliga meter högre än den del av tomten jag vill utnyttja till odling. Berget ligger inte i dager så det bör vara hyfsat mycket jord att gräva i. Det är inte helt omöjligt att det är ett bra ställe att plantera träd på. Jag skulle vilja satsa på traditionella sorter, kanske Gravensteiner, Ingrid Marie och Åkerö. Jag måste forska lite mer i er vilka sorter som finns och om det är möjligt att odla dem i vår förmodade sura jord. Någon som vet?

Åkerö

Gravensteiner,
Ingrid Marie
/Carro

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Vi har Gravensteiner och Filippa och en okänd sort som är sommarfrukt. Välkommen att komma och prova.

  M.V.H
  Fredrik Sundström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fredrik!

   Om de är mogna på lördag så tar vi ett smaktest.

   /Carro

   Radera