måndag 13 augusti 2012

Takventiler

Semestern är över. Det blev uppenbart då jag hamnade på ett kontor istället för på en byggnadsställning imorse. Ett lappkast i tillvaron. Nu är det bara kvällar och helger som kan användas för att färdigställa garaget. Magnus kör dock på som vanligt. Till skillnad från mig så är han på jobbet när han grejar på tomten. Just nu formas det som ska bli trädgården. Det kommer bli helt suveränt! Husen i högt läge och flacka slänter. Vi har också valt att ha mjuka, naturliga former på i gräsmattorna. Karaktären ska vara lantlig. Inga kvadratiska gräsmattor i våg och stödmurar hos oss. I gräsmattorna kommer det återfinnas berg i dager, enar, tallar och björkar. Strax utanför gräset tar ljung, lingonris och blåbärsris över.

Medan Magnus skapar trädgård ventilerade jag taket. Istället för en ventil i vardera vindsgavel används istället en ventil mellan varje takstol. Dessa monteras alltså  i takets råspont. Mycket smidiga grejor som gick snabbt att sätta på plats. TJB är fabrikatet och de inköptes på XL Bygg.

Under veckan ska teglet läggas. Vi är en smula försenade men det gör inget.
70 mm hål i taket borras. Sedan ett snitt i pappen ovan hålet som ventilen förs in i.Slänt börjar ta form söder om huset.


/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar