torsdag 9 augusti 2012

Allt på en gång

Arbetsinsatsen har varit massiv under dagen. Magnus har kört för fullt och kommit riktigt långt. Lastbil efter lastbil har levererat grus, som sedan lagts ut med grävmaskinen. Där huset ska stå är det näst intill redo att börjas med grunden. Garaget har fått en infart. Det är mycket bra, då det underlättar när det går att komma in med släpvagnen för lossning av last. Vidare har Magnus fortsatt med lokalgatan och VA-rören. Det närmar sig att bli klart. Det är helt makalöst vad fort det går. Dessutom är det oerhört kul att se när landskapet tar form. Från skog, via månlandskap, till vacker naturtomt. Det är hög tid för oss att nu bestämma var grusgångar, rabatter och gräsmattor skall vara belägna, så att Magnus kan fixa till enligt önskemål.

Carro har jobbat hela dagen med att stryka grundfärg på väggarna. Därtill provmålades olika nyanser av grått. Det är svårt att avgöra vad som passar. Vi är inte ens säkra på att det är ett grått hus vi vill ha... Typ nittio procent av alla nyproducerade hus är gråa. Inte direkt ett spännande val. Lite gråtrist, så att säga. Klassiskt faluröd nyans är ännu inte helt uteslutet. Även svagt ljusgrön är ett alternativ. Vi lär återkomma i detta ämne.

Själv har jag ä-n-t-l-i-g-e-n slutfört undertaket. Efter att ha spikat en sida med bärläkt och lagt ut några pannor kände jag mig inte helt nöjd med resultatet. Pannorna hade för lite överlapp. Allt var lagt inom leverantörens toleranser men det kändes inte helt hundra. Lika bra att göra det så som jag vill ha det, så det blev till att göra om. En halvdags merarbete. Fast ställt i kontrast mot att taket skall ligga i minst fyrtio år, så var det inte mycket att fundera på. Nu blir det riktigt bra!

Under kvällen har vi känt stor glädje över hur bra allt blir. Hoppas den känslan håller i sig!


Väg anläggs
63 ton grusbil med oerfaren förare i backövning. Resultat: Lukt av bränd koppling över hela nordöstra Hammarö samt, mot en tall, mosad skärm.
Efter många om och men tog sig lastbilen till tippningsstället
Garageinfart skapas!
Färgprover.
Den sista av de 644 spikarna som håller bärläkten på plats skall strax få sig en rejäl kyss.
Bärläkt. Läktavstånd 350 mm, istället för ursprungliga 375 mm. Ökat överlapp ger ett tätare tak.

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar