söndag 26 augusti 2012

Första dörren på plats.

Kampen för att få garaget helt tätt gjorde ett stort framsteg idag då gångdörren installerades. Ett relativt enkelt jobb. Ställ dörren i våg och dra i åtta stycken karmskruv. Sedan lite finjustering på skruvarna och dörren satt perfekt. Tänk om allt vore så enkelt. Den installerade dörren beställdes av Lundqvist Trävaru i samband med garagebeställningen. Fabrikatet är Lapporten och måtten 9x21.

Exakt likadan dörr leverades även till övervåningen. Tyvärr kommer den inte passa. Måttet 9x21 betyder att dörren behöver 9 dm i bredd och 21 dm i höjd. Takhöjden på övervåningen blir 21dm, eller 210 cm. Då går det inte att ha lika hög dörr. Efter att ha kontaktat Samuel på Lundqvist Trävaru löste sig problemet på nolltid. Han är verkligen smidig. Snabbt och effektivt fick jag alternativ på lösningar och det lutar åt att jag dörren skickas tillbaka och jag får en likadan fast med måttet 9x20.

Caroline jobbade vidare med färgprover medan barnen lekte med sin kusin, som kom på besök. Den gröna nyans som vi fattat tycke för målades på en större yta och det ser mycket lovande ut. När väl alla dörrar, fönster och foder är på plats ska det bli intressant att se hur färgen matchar de vita partierna. Känslan är att det kommer bli snyggt men det går inte att vara säker.Dörr på plats.

Lapporten 9x21 med ornamentglas. Notera färgprovet jämte dörr.
/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar