tisdag 22 maj 2012

Vedum

Efter att ha lämnat av Alicia och Alexander hos farmor och farfar i Åmål bar det igår av mot Vedum för att planera köket. Vedum ligger i Västergötland utanför Vara och vi fick en dag med strålande sol och blommande försommarlandskap utanför bilfönstret. Vi anländer till utställningslokalen som ligger i en fantastisk byggnad, en gammal kvarn och möts upp av Per som ska hjälpa oss med planeringen.

Utställningslokal Vedum
Vi hade ett usprungligt köksvärde på ca 95 000 kr men efter att jag lagt till lite lull, lull som vitrinskåp och skafferi fick vi en ny offert där vi skulle vi addera ytterligare 60 000. Jag höll på att trilla av stolen. Är de helt galna?!?

Köksvärde är det belopp som ingår i husköpet, allt utöver måste vi betala extra för. Vi gick in på Vedum med inställningen att de skulle försöka ockra oss och att vi måste bråka för minsta förändring. Men vi hade helt fel. De var mycket tillmötesgående och tyckte att det var helt ok att vi plockade bort snordyra inredningar i lådor för att sedan köpa i efterhand eller hos annan leverantör (läs ikea). Per hjälpte oss att planera köksinredningen så att vi i slutändan fick ekskivor, skafferi och lång rostfri diskbänk för en tilläggskostnad på 10 000 kr. Vi åkte därifrån och kände oss väldigt nöjda.

Skåpluckan Stina.

Jag är mest nöjd med den enorma bänkskivan i ek, 3,40 meter lång, den rostfria diskbänken som sträcker sig över hela fönsterväggen och skafferiet som rymmer alla specerier man kan tänka sig. Här ska det bakas bullar och vispas bea!

Mitt kök!!!

/Carro
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar