måndag 7 maj 2012

Många bollar i luften

Just nu är vi precis på gränsen av vad vi klarar av att ha kontroll över. Det händer mycket och det är många kockar som rör i soppan.

Idag har vi släckt en brandhärd, igen. När kommunen granskade våra nya bygglovshandlingar idag upptäckte handläggaren att det inte finns någon höjdmätning gjord på den väg som anläggs fram till vårt hus. Det är inte vår uppgift att anlägga vägen så vi har enbart, vid flera tillfällen, frågat exploatören (grannen) om just detta. Han har bestämt hävdat att det inte krävs något för att börja anlägga vägen. Han hade fel! Så imorgon kommer det ut någon från Sweco för att göra ytterligare en mätning och förhoppningsvis är de nöjda nu. Vi hade ett svartbygge under några timmar idag:-)

Vi fick nya ritningar från Götenehus där de ritat in hur den nya tomten kommer att planas ut. Vi har sagt att marken efter garaget ska slutta 1/3, dvs en meter fall på tre meter tomt. Det ska vara lagom enligt de som vet. Men på ritningarna ser det ut som om de har planat ut ända ner tomtgräns, lagt fyllnadsmassor i ungefär trettio meter. Det måste bli sjukt mycket fyllnadsmassor. Undrar om hon som gjorde ritningen verkligen tänkte... Jag ska kontakta Thomas igen imorgon så får han dubbelkolla ritningarna.

Vi roddar även i dumpning av rötter, el-anslutning, fiber-anslutning, inköp av avloppsrör och kopplingar, planering av kök, uppstart av byggkreditiv, försäkring för sprängning, borrning efter bergvärme, samrådsmöte och säkert några saker till som jag redan glömt.


 /Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar