måndag 23 april 2012

Den ultimata julen

 När huset står på plats kan jag leva ut alla mina drömmar om den ultimata julen. Det finns plats för många gäster och långborden kommer att stå dukade. Det är en av de saker som jag saknade i vårt förra hus som bara var drygt hundra kvadratmeter. Där kunde vi inte bjuda hem många samtidigt för det blev trångt och alla kunde inte sitta till bords samtidigt. Det fanns absolut inte sängplatser till fler än ett par stycken och oftast fick någon sova på en madrass utanför toaletten. Det ska bli ändring och förbättring.

Jag kom på igår att vår hall kommer att ha en takhöjd på över sex meter och där ska vi såklart ha den största granen som någonsin har skådats. Sen kan jag ha en lite mindre vanlig gran i vardagsrummet för att få en perfekt julstämning à la Ernst.


I köket så måste det finnas en skänk eller annan yta där jag ska duka upp julbordet. Nästa år, alltså julen 2013, ska jag klara av min önskan att inte ha ett endaste halvfabrikat alls på julbordet, endast hemlagat. Förra året var vi mitt uppe i en flytt och hade en ny liten bebis att ta hand om så då fick jag nöja mig med köpt prinskorv och paté. Jag var inte helt nöjd med det... Ja, jag erkänner ... jag är extremt pedantisk med julmaten. Jag kan bli nästan rabiat i min strävan efter det perfekta julbordet.


Huset kommer att pyntas med granris och vitmossa redan i november. Skogarna myllrar av vackert julpynt, det är bara att kliva ut i skogen och börja leta.

Idag är Andreas på möte med killen som ska göra alla grävjobb. Förhoppningsvis drar han igång med grävjobbet redan denna vecka.

/Carro

3 kommentarer:

 1. Hej Caroline och Andreas,
  spännande att läsa om ert bygge av Götenehus. Vi har funderingar på att bygga och har fastnat för Götenehus. Har ni total eller delad entreprenad?
  Har sett att det finns personer som är missnöjda med GH, vad tycker ni?

  Lycka till med bygget!

  Therése Linköping

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vi har delad entreprenad. Från början ville vi ha totalentreprenad men insåg snabbt att det kostar alldeles för mycket. Vet inte exakt hur mycket men vi pratar om mellan hundra och tvåhundratusen, minst. Det var inte värt den försäkringen för vår del. Vad som blir oerhört viktigt är att kontrollera entreprenören, alltså firman som du har kontrakterat att bygga huset. Vi kommer att bygga med en firma som även har byggt våra kompisars hus och som har mycket gott rykte i Karlstad. Det känns bra. ´

  Det är även väldigt viktigt att man kollar upp personen som ska göra markarbetet, om det är en råtomt man köper. Markarbetet handlar om stora pengar och man vill ju inte att huset spricker efter första tjälen.

  Götenehus har än så länge levt upp till våra förväntningar och vi är mycket nöjda hittills. Jag tror att mycket hänger på om man har förtroende för sin lokala försäljare, för det är han eller hon som är länken mellan Götenehus och oss. Vår Thomas är en klippa:-) Att köpa hus är antagligen den största affären man någonsin kommer att göra så att välja leverantör är viktigt. Ta in offerter från många och jämför vad ni får för era pengar, det är mitt tips. Alla leverantörer kan ändra husen efter era önskemål.

  Vi bodde i Kränge utanför Linköping innan vi flyttade till Värmland. Vart ska ni bygga någonstans? Det är en spännande resa ni har framför er. Jag kunde inte föreställa mig att det var så mycket jobb men samtidigt är det väldigt roligt. Lycka till!
  /Carro

  SvaraRadera
 3. Vi har funderingar på Ekängen alternativt Tallboda. Då jag jobbar inne i Tannerfors och sambon i Mjölby vill vi inte bo så långt utanför stan. Vi kollar runt bland olika leverantörer....
  Kränge okej där ute, såg att Myresjöhus har en tomt där som kan få bygga på.

  Jag kommer följa er resa :)

  SvaraRadera