söndag 9 september 2012

Familjehelg på tomten

Både lördagen och söndagen spederade hela familjen på tomten. Vädret var bra och ungarna var på topphumör. Det är kul att se dem leka vid det ställe som ska bli vårt hem. Gällande bygget så har det gått framåt. Caroline hann grundmåla en vägg. Sen prioriterades kantarellplockning. Det är coolt att ha svamp på den egna tomten! Jag snickrade vidare på gavelspetsen och den är nu brädfodrad och har begåvats med fönster. Dessutom fyllde vi hela släpvagnen full med skräp som låg slängt i högar på tomten.

Målsättningen för nästa vecka är att garaget blir helt tätt. Kvar att fixa är den södra gavelspetsens vägg samt att installera de tvenne garageportarna. Det ska bli spännande. Sedan är det bara lite småjox utvändigt som knutfoder, underspikning och hängrännor så är allt det exteriöra klart. Det börjar bli ganska snävt med tid att hinna göra något vettigt under vardagskvällarna. Jag brukar vara vid tomten vid halvsex på kvällen. Mörkret kommer tidigt numera, så det är inte mycket tid att spela på. Vi får se hur väl min tidsplan håller.

Nordsjö grundfärg.
Panelen uppsatt och kapas i nederkant medelst cirkelsåg.
Panel, fönster och foder.
Kantareller

Ett lass med dret, som vi säger i Värmland.
 
 
/Andreas


2 kommentarer:

  1. Har köpt likadan byggsats och undrar hur ni gjorde med uppreglingen till fönstret på loftet? La ni golv först eller reglade ni driekt från hammarbandet. Kanske har du tom en bild från insidan av väggen där fönstret sitter.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Vi reglade upp direkt mot hammarbandet. Vet inte om det är det bästa sättet men då vi har valt att vänta med att bygga klart övervåningen fick det bli på detta sätt. Fönstret ville vi ha in direkt.
    /Andreas

    SvaraRadera