lördag 22 september 2012

Portar från Hörmann installeras

Veckans mål är att få garaget tätt. Tyvärr kommer det misslyckas då dörren till loftet ännu ej levererats. Den dyker upp i början av nästa vecka. I övrigt ser det lovande ut. Just nu pågår monteringen av portarna. Hörmann ska ju vara kvalitet och tysk precision. Jag är kluven. Vissa lösningar är riktigt eleganta. Till exempel används ett stag som skall sitta längst bak på skenpartiet på annat ställe under montaget. Där agerar den fixtur för att underlätta. Sådant är snyggt. Vad som däremot inte imponerar är hur onödigt svårt skruvhålen placerats. Vissa skruvar var mycket besvärliga att få access till. Dessutom är installationsbeskrivningen torftigt kortfattad och långt ifrån kristallklar.

Under eftermiddagen lyckades jag få upp det kompletta skenpaketet till den ena av de tvenne portarna. Den andra porten lär gå i racertempo att sätta upp. Generalrepet är redan gjort.

Väggen klädd med gips och redo för portmontage

Foder fordras för form och funktion
Ingående delar i paketen från Hörmann
Mer delar. Passformen visade sig vara god.
Ramen med skenor upprest mot väggen. Notera skenan i botten. Den skall sedan sättas på annat ställe men är till stor hjälp för att få stadga och rätt mått vid montaget av ramen. Smart.
Tidsödande och oöndigt krångligt när hålen är placerade på detta vis. Hade det varit en stenvägg bakom så hade det inte gått att borra. I manualen borde det stå att borrning skall ske före skenpaketet reses upp mot väggen.
 Skenor monterade

/Andreas

3 kommentarer:

 1. Vad har ni för storlek på de stora fönstren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Storleken är 9x13.

   Hälsningar

   Andreas

   Radera
  2. oj bara 9. Var har ni köpt fönstren (tänkte om du har tips på bra/billiga) och vilken höjd på golvet sitter de på? Sitter och funderar på strl till fönstren, var inne på 11*13/14, men är ju billigare m 9*13/14 och det såg nog stort ut. /Kristina

   Radera