onsdag 19 september 2012

Full fart framåt!

Idag har jag inte varit ute på tomten alls eftersom lill-tjejen har feber och är allmänt grinig. Jag hoppas att hon mår bättre imorgon för det går bra ute på tomten nu. Magnus gräver som en galning och han myser när han jobbar med våra slänter. Det är tydligen ovanligt fina och stora slänter som man inte ser varje dag. Vi är supernöjda med hans jobb, det kommer att bli fantastiskt fint.

Fina slänter
Lite naturtomt kvar
Vi har bestämt oss för hur trädgården ska se ut framför huset. Arkitekten på Götenehus sa till oss när vi började den här processen att vi måste "Kill your darlings" för att få det perfekta huset. Vi har alltid velat ha en rundel framför huset men inser att tomten helt enkelt inte lämpar sig för det. Vi har tio meter från huset till vägen och det är aningen för kort för att få till en pampig rundel. Sen har vi en bergknalle som sticker upp nästan mitt framför entren, mitt i den tänkta rundeln. Så vi har helt enkelt bestämt oss för att ta tillvara det som tomten erbjuder. Knallen får eventuellt sticka upp i grusgången och rundeln konverteras till en oval mellan hus och garage. Imorgon ska Magnus lägga ut jord mellan husen och göra klart framsidan. Alicia måste helt enkelt vara på benen imorgon så att jag kan åka ut och titta.
Plan för framsidan

Jag har börjat titta efter gräsfrö till våra enorma ytor och upptäckt att Granngården har en prisvärd säck, 15 kg för 949 kr som ska täcka en yta om ca 500 kvm. Det betyder att vi antagligen måste köpa minst tre säckar för att kunna täcka all yta. Jag vet inte vilka sorters frön som ingår i säcken men jag har efter lite forskning lärt mig att Rödsvingel är vår vanligaste gräsart och är mycket tålig. Ängsgröe är en sort som bildar utlöpare och tål hårt slitage. Engelskt rajgräs etablerar sig snabbt vilket håller ogräset borta innan gräsmattan är tät och fin.

VA på G
VA-stammen är på väg. De har börjat gräva nere på fälten på Toverud så inom kort kommer rören upp till oss. Tidplanen för att få in kommunalt vatten och avlopp verkar hålla. Det är verkligen goda nyheter.

Idag har vi fått alla entreprenadkontrakt för signering. Vi ska ikväll titta igenom dem innan vi sätter en kråka på dem. Det går verkligen framåt nu.

/Carro1 kommentar:

 1. Hej Familjen Björck!

  Vi följer med spänning er blogg. Huset ni bygger blir nog ett riktigt praktexemplar :)
  Bra läge också!
  Vi har träffat Andreas på bygget några gånger och pratat om en vissa kalkyler som han trodde kunde vara till nytta för oss. Det tror vi med!
  Ni får gärna maila det ni vill till:
  persson.75@hotmail.com

  Ha en bra helg!

  Vänliga hälsningar,

  Förhoppningvis era blivande grannar Isa & Andreas.

  SvaraRadera