söndag 13 januari 2013

Söndagssummering

Plåttaken över entrén blev riktigt bra! Tillsammans med de gammeldags utformade stuprännorna kommer det ge ett klassiskt intryck. Falsade plåttak är vackra att se på. Nyansen på taket är densamma som tegelpannornas. När det gäller plåttaket ovan matplatsen så har ännu inget svar kommit från Götenehus vad som gäller konstruktionsmässigt. Det oroar oss att det ofta tar lång tid att få respons från Götenehus. Det är inte acceptabelt om bygget försenas på grund av sådana saker. En annan sak som behöver kommuniceras med Götenehus är att det saknas ett rörutsläpp för ytterbelysning på den södra fasaden. Förhoppningsvis en struntsak, men, men.

Invändigt håller snickarna på att jobba med taken på övervåningen. Ventilation mot råsponten håller på att monteras. Även luckorna till vinden har satts på plats. I garaget är det just nu lugnt. Jag planerar för elinstallationen och klurar på var vägguttag, strömbrytare och belysning ska sitta. Tio lysrörsarmaturer i taket ska stå för arbetsbelysningen. Givetvis kommer garaget även få mysigt stämningsljus i form av tre stycken LED-spottar i  fönstersmygarna  och tio halogenspottar i taket. När glespanelen är på plats mätte jag takhöjden. 2402 mm blev svaret. OSB- och gipsskivorna har höjden 2400 mm. Hela två mm till godo... Det blir tajt att få dem på plats utan att kapa dem, men teoretiskt bör det gå.

Entrén. Vi är mycket nöjda med utseendet. Klassiskt elegant.
Undertaket på entréverandan. Någon form av beklädnad krävs. Pärlspont månne?

Plåttak under balkongen. Ovanpå läggs reglar och trall. 
Den ökända sargen i framkant balkong. Hindrar vattnet att rinna rakt ned. Nu kommer det ledas ut mot sidorna. 
Vår framtida matplats. Nu snitsigt byggd fikaplats för snickarna.  
Vindslucka. Huset får två vindsutrymmen och därmed två luckor.
Vad är dessa kvadrater till för? Sitter på vinden.
Frigolit för ventilationsspalt mot råspont. 

Vårt sovrum med det lågt monterade fönstret. Med största sannolikhet placeras sängen vid fönstret. Det får bli en låg variant av säng.

Virkespacke levererad till bygget av trappa till loft.
Tajta marginaler i garaget. Två millimeter till godo när OSB- och gipsskivor ska klämmas in mellan golv och tak.


/Andreas

1 kommentar:

 1. Hej!
  En nyfiken fråga om balkongen: hur löste ni balkongräcket på den dubbelfalsade plåten? Vi har en liknande konstruktion, och funderar lite på hur vi ska "fästa" stolparna. Vi vill absolut inte göra hål i plåten..

  Planen är en flytande ram liggandes på plåten. Går ju fint att lägga på plåten längs falsarna, men frågan är bara hur man gör med delen av ramen som ska gå på tvärsen? Hur gjorde ni?
  Vänliga hälsningar
  Anna Häggberg
  Övik

  SvaraRadera