söndag 27 januari 2013

Besluten haglar

Just nu är bygget inne i en mycket intensiv fas. Inte bara snickarna håller på för fullt. Även rörmokaren och elektrikern ska utföra jobb nästa vecka. Inför dessa jobb kommer många frågor som jag och Carro kämpar med att svara på. Besluten haglar. Elektrikern från Elektra i Kristinehamn vill veta vart rörutsläpp, strömbrytare och vägguttag ska sitta. Dessutom blir det alltid ändringar och tillval när väl dialogen börjar föras med elektriker. Vi  kommer lägga till för komfortvärme, i form av elslingor i golvet, på övervåningens badrum. Några nya vägguttag kommer läggas till här och där. När det gäller vägguttag så kommer de bytas till Eljo Renova. En variant som ska efterlikna klassiska bakelitbrytare.

Rörmokaren var mycket lättad när jag pratade med honom i fredags. Det hade, som bekant, varit problem vid driftsättningen av golvvärmesystemet. Problemet ledde till att slingorna råkade ut för isproppar. Detta ledde till viss ångest hos både husägare och rörmokare. Reparationerna blir omfattande om slingorna spräcks av isen. Som tur var visade sig allt ha gott bra. Systemet är nu driftsatt och huset är varmt och skönt. Nu önskar rörmokaren att vi bestämmer vilka blandare vi vill ha så att rören kan dras. En finess jag diskuterat med rörmokaren kring, är om det går att få cirkulation på vattnet till badrummet på övervåningen. Det innebär att det inte behöver spolas en stund för att få varmvatten.

Idag var hela familjen på plats vid kåken. Dels för att kolla hur allt ser ut och, för min del, för att reka inför dragning av högtalarkabel. Imorgon kör jag igång med installationen. Det blir högtalare i taken i kök, matsal, vardagsrum, bibliotek och badrum. Dessutom får allrummet installation av kabel i väggarna för 5.1-systemet.

Eljo Renova. Passar den sekelskiftesstil vi försöker eftersträva.
Westerbergs Classic. En våt(!) dröm för saftiga  11295:-
Vårt kök. Kommer balken störa ljudbilden från de högtalare som ska sättas i taket?  Det är sådant jag ligger sömnlös över om nätterna...
Caroline testar hur det känns vid matbordet. Alexander och Alicia städar.
Cirkulerande, väl fungerande, golvvärme


Planering av elsystem i matsalsen
Tid för lek i vår egen pulkabacke!
/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar