fredag 18 januari 2013

Fredagens fikabud

Normalt sett är det Carro som göder snickarna med fikabröd på fredagar. Idag fick jag nöjet att åka ut en sväng till bygget med en burk hembakade kakor. Jag passade på att fråga dem hur det går och det verkar flyta på väl. Lite missar med leveranser men annars är läget under kontroll. En präktig leveransmiss är den felaktigt levererade värmepumpen. Energiberäkningen för vårat hus visade att en pump om 12 kW krävs. Det är en krallig pjäs, men är direkt nödvändigt för att klara att värma de 220 kvm hus plus 130 kvm biytor som den ska användas till. Götenehus gjorde valet Nibe 1145 plus separat varmvattenberedare (Nibe VPB 300 CU) och ett utjämningkärl. När jag granskade valet tyckte jag det var overkill med så stor varmvattenberedare som Götenehus dimensionerat för. Vi ska inte ha bubbelbadkar och annat som motiverar den jättelika kapacitet som tilltänkta beredare har. Dessutom kräver utrustningen 180 cm väggbredd. Valet föll istället på Nibe 1245, som har en inbyggd varmvattenberedare på 180 liter. Sparades gjorde cirka tiotusen riksdaler samt 60 cm vägg. Nu är problemet att igår levererades utrustning enligt ursprungsspecen. I garaget står alltså bortåt femhundra kilo felaktiga grejor... Götenehus erbjuder oss att behålla den dyrare utrustningen utan prisjustering. Jag ska fundera på saken.

I huset håller snickarna på med rummen på övervåningen. Mellanväggar sattes upp medan jag var på besök. Det är kul att se hur planlösningen växer fram. Än så länge blir det som förväntat. Det är lätt att en till synes utmärkt lösning på ritning inte blir lika lyckad i verkligheten. Och det är i verkligheten vardagen bedrivs.

Fel, fel och fel.  Vem får egentligen plats med sån här utrustning i sina tvättstugor, där  värmepumpen brukar  installeras? I vårt fall ska den stå i garaget.

Ett embryo till bastu.
Barnkammare 1
Barnkammare 2
Garderob mellan barnkammarna
I standardutförande sitter det prefablackad MDF i  fönstersmygarna.  Vi har valt att ersätta detta med riktigt trä. Det är detaljerna som gör det!
Smygar till halvmåne- fönstren i allrummet

Dörrar i klassisk stil. Känns rekorderliga och har korrekt tyngd.
Huset utan byggnadsställningar

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar