onsdag 21 november 2012

Resultatet är över förväntan

Idag var det lugnt och skönt ute på byggplatsen. Alla snickare var hemma och sov efter den tuffa stomresningsdagen igår.  Jag var ute och inspekterade under förmiddagen och huset ser helt fantastiskt ut. Nu kan det vara så att jag är aningens färgad av att det är jag och Andreas som valt varenda liten detalj på huset. Men jag måste säga att vi gjort ett bra jobb!!! Det känns stort, robust och hemtrevlig redan. Det är lite konstigt eftersom det bara är en byggarbetsplats men det känns som hemma även om rummen är fyllda av byggmaterial. 
 
Igår mailade jag våra slutliga val av kakel och klinker till Konradssons kakel i Jönköping. Vi ska få en offert av dem under veckan. Jag har försökt att snåla in på kaklet men kanske måste vi göra några små justeringar ändå för att få ner priset. Vi har inte råd eller lust att lägga till mer pengar. Många bäckar små har en förmåga att bli till en stor fors.
 
 
Här ska vi bo.
 
Det förut så enorma garaget ser nu litet ut i jämförelse.
Entrén är häftig. Högt i tak och fint ljus från många fönster. Men vem ska putsa fönstren där uppe???
Köket. Här ska det lagas mycket god mat i framtiden. Ventilationsrör till vardagsrummets framtida kakelugn tittar upp i högra hörnet.

/Carro


4 kommentarer:

 1. Hej på er! Det blir verkligen riktigt fint! Jag och min sambo går i husbyggarplaner och (särskilt jag) har följt er blogg ett tag. Ni har verkligen fått till ett riktigt fint hus och det har blivit lite av en inspirationskälla:-)
  Vi är i ett mycket tidigare stadie än er och håller just nu på att gallra ut aktuella husleverantörer som kan bygga det vi vill. Skulle ni hittills rekommendera Götenehus?

  Mvh
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Du kan läsa om hur vi gjorde när vi valde leverantör i tidigare inlägg http://familjenbjorck.blogspot.se/2012/02/huset.html

  Valet av Götenehus berodde på en kombination av det kunde leverera det vi ville ha, priset, personkemi med säljaren och goda referenser. Om vi fortfarande är nöjda? Byggsatsen är över förväntan. Kvalitetsmässigt inget att klaga på. De anmärkningar vi har på Götenehus berör allt krångel vi hade för att få till ritiningar och bygglovshandlingar. Det krävdes många (onödiga) revisioner innan det blev som vi ville ha det.

  Överlag är vi nöjda och kan rekommendera Götenehus. Huset är dock ännu inte klart, så mycket kan fortfarande hända...

  Ett tips är att ha stenhård koll på alla detaljer och förhandla allt före avropet. Sedan är förhandlingsläget betydligt sämre.

  Hälsningar

  Andreas och Caroline

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vi ska kika in på länken om hur ni gjorde i ert urval, det är ju lite att jämföra, sätta sig in i och fundera över som vi har framför oss.
  Tack för tipset och lycka till med ert superfina hus!

  Hälsningar Jenny

  SvaraRadera
 4. Lycka till med ert husbygge. Hör gärna av er igen om ni har fler frågor. caroline.bjorck@gmail.com

  /Carro

  SvaraRadera