söndag 25 november 2012

Tapeter

I fredags åkte jag och barnen till Stuvbutiken, vår lokala bygghandel, och hämtade tapetkataloger igen. Vi tittar i Boråstapeter, Karlslund och Durotapeter, Gammelsvensk. Förhoppningsvis har vi nu gjort våra slutliga val. Jag ska summera alltihop och skicka våra val till Sävedalens färg under morgondagen för att sedan få en offert från dem på vad hela kalaset kostar. Det lustiga är att de tapeter vi tidigare trodde att vi ville ha inte var de vi fastnade för idag när vi faktiskt stod inne i huset och tittade på proverna. Det var skönt att vi väntade med att skicka in våra val tills vi kunde titta på proverna i de rum som de faktiskt ska sitta.

Vi kommer att måla en del väggar för att hålla ner priset. Kapprummet och övervåningens allrum kommer att målas i en, till entréns tapet, matchande neutral färg. Vi kommer även att måla Alicias rum. Hon vill ha ett gult rum utan något mönster så det blir bra med en ljusgul färg till henne. Alexander kommer förmodligen få en blårandig tapet i sitt rum. Vardagsrummet kommer att få en randig tapet i beige och vitt.

Andreas jobbade i garaget hela dagen idag. Nu sitter plasten i taket och imorgon kommer han att lägga in isolering. Efter det kan vi sätta på lite värme åt våra snickare utan att allt åker rakt genom taket.


Den här tapeten blir det i hallen. Den fanns inte ens med bland våra alternativ tidigare, men när vi tittade i katalogen så kändes inte våra kandidater så bra. Efter några minuters desperat bläddrande så enades vi om den blommiga tapeten. Den kändes riktigt fin till entrén där blomrankorna kommer att slingla sig uppför väggen, ungefär fem och en halv meter upp.
Entrétapeten
Kökstapeten. Inte heller den fanns med bland våra hetaste alternativ innan vi tittade på proverna idag.
Kökstapeten
Biblioteket, en tapet i brunt, svart och guld. 


/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar