onsdag 3 juli 2013

Tummen upp för Sävedalens färg

Idag är jag nog Sävedalens minst populära kund men jag är oerhört tacksam att det fortfarande finns seriösa företagare i byggbranschen. För ett tag sedan beställde jag färgen till huset, allt var frid och fröjd ända tills leveransen kom. Med hjärtat i halsgropen inser jag att det är ett annat fabrikat, Teknos, än vad vi har provmålat med. All information som vi tidigare fått säger att det kommer att levereras Nordsjö Tinova VX och därför har vi provmålat med det fabrikatet och även börjat måla garaget med sådan färg. Men optimist som jag ändå är öppnar jag en av burkarna och stryker på några kvadrat bredvid redan provmålad yta. Först är den ljus men när den torkar börjar den likna vår utvalda färg. Men när dagarna går inser vi att den inte alls är likadan som den vi faktiskt vill ha. Den levererade Teknos färgen är blank, istället för halvblank, och det är tydligen det som gör hela skillnaden. I solljus ser man bara en liten skillnad men i mulet väder är den nya färgen betydligt ljusare och (det är väldigt svårt att beskriva färg) plattare än vår originalfärg. Det känns som om det är mindre djup i den nya färgen jämfört med den gamla. Attans, vad ska vi göra??? Det är inte kul att stå en hel semester och måla ett hus i en färg som inte känns helt perfekt. Så idag tog jag tjuren vid hornen och ringde till Sävedalens färg. Självklart blev de inte särskilt glada men de förstod problemet och tog sitt ansvar. Jag kommer nu att få åtta nya burkar med färg från Nordsjö. Den som har läst tester på färg vet kanske att Teknos är en betydligt bättre och mer hållbar färg men just nu struntar jag i det. Jag vill ha min gröna färg och om jag måste måla om huset om tio år så tar jag det problemet då. Strutsmetoden är en taktik som på kort sikt fungerar alldeles utmärkt.

Inbjudan:
Den som är sugen på att måla lite är hjärtligt välkommen att komma hit på besök. Det finns gott om plats att sova över och när det blir för kallt eller mörkt att måla så kan man ju ta fram en flaska vin istället. Om någon bara vill komma förbi för att säga hej eller titta på huset är ni självklart välkomna ni också! Hör av er innan bara så att vi är hemma.
Åtta burkar Teknos Nordica Eko bruten i grön nyans S2010 G90Y till ingen nytta. Om någon är intresserad av just den här nyansen så får ni gärna höra av er. Inköpspris är gissningsvis någonstans mellan tusen och femtonhundra per burk så den som vågar måla sitt hus grönt kan göra en kanonaffär. Pris kan diskuteras.

Jag har oljat alla ändträn ikväll. Nu har vårt lilla målarprojekt påbörjats

 
Bilden är tagen på kvällen när det var molnigt ute. Till höger under plåten är det Teknos och till vänster samt ovanför listen är det Nordsjö. Till och med på fotot går det att se att det är skillnad mellan nyanserna.
/Carro

2 kommentarer:

 1. Hej igen!

  Mer bilder på garaget? ;) Var köpte du stöttorna som du initialt stöttade garageväggarna med?

  Vårat liknande garage kommer v32 så nu hårdpluggar jag er blogg.. ;)

  MVH//Mattias

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kul projekt du har framför dig med garagebygge! Har du köpt av Lundqvist trävaru? Stöttorna lånade snickaren, som hjälpte till med stomresningen, ut. Stabila saker med smidig justering. Borde finnas att hyra hos de olika uthyrningsfirmorna.

  Jag planerar att färdigställa garaget under hösten. Just nu läggs allt fokus på att måla huset och fixa trädgården.

  /Andreas

  SvaraRadera