söndag 28 juli 2013

Regndag

Målningen fortskrider men i eftermiddags fick vi lägga ner arbetet lite tidigare än planerat när det efterlängtade regnet kom. Vår nysådda gräsmatta är i behov av vätska och idag slipper vi vattna med slang. Idag var det Andreas tur att köra en heldag med penseln medan jag tog med mig barnen för storhandling, inte världens roligaste uppgift men ibland måste man göra sånt också. På eftermiddagen fick vi på grund av regnet lite tid över vilket ledde till att vi tog oss i kragen och bar in Alicias säng som stått på vinden sedan vi flyttade in. Den rengjordes och sattes ihop. "Den blev fantastiskt bra" var vår brådmogna dotters kommentar. Kan det vara så att hon härmar mig:-) Imorgon ska vi få dit den sänghimmel som hon så gärna önskar sig och kanske kan vi hitta en prinsesslampa någonstans i Karlstad.

Alicias säng som jag köpte på Hammarö auktionsverk för under hundralappen. Kanske något stor men den får precis plats mellan garderob och vägg så att det blir som ett litet krypin. Imorgon blir det projekt sänghimmel och sänglampa. 


Framsidan är snart färdigmålad. Den vita färgen är högblank och ser blöt ut i solnedgången. Tur att vi valde bort att måla hela huset i den högblanka Teknosfärgen, hade förmodligen blivit självlysande i solen.

Andreas monterar belysning vid entrén. 

Belysning på plats under gårdagen och idag är allt grönt färdigmålat på framsidan, förutom ovanför verandataket där vi förmodligen behöver en skylift för att komma åt. Ibland, när barnen sover och det är lugnt, går vi ut på vägen framför huset och bara tittar på hur fint huset är. Med färgen på plats är det, som Alicia säger, fantastiskt. 
Hallon och blåbär, allt plockat på tomten. Efter regnet kanske man kan hitta lite kantareller också. /Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar