fredag 26 juli 2013

Fantastiska semester!

Helt makalöst vilket väder det varit under de fyra semesterveckor som passerat. Antalet regndagar kan räknas på en sågverksarbetares ena hand. Otroligt. Trots att fokus för semestern är att måla huset så har vi det mycket trevligt. Vi har umgåtts med vänner och bekanta nästan varje kväll sedan vi började målandet. Jobba på dagen och ha det lugnt och skönt på kvällen är konceptet. Det är en härlig hemkänsla som börjar infinna sig vid vårt hus. Många besök, mer eller mindre spontana, är precis så vi vill ha det hos oss.

När det gäller målandet så ligger vi nog hyfsat enligt plan. Mycket tack vare de släktingar och vänner som hjälpt till att måla eller passa barn. Det speedar upp rejält när fler penslar än en är i drift samtidigt. Hela västra gavelsidan är klar. Den östra gavelsidan har några timmars jobb kvar, men det är inte mycket som behövs för att även den ska bli klar. Husets entrésida håller vi på med just nu. Imorgon kör Carro en heldag och jag ska hitta på saker med barnen. Den södra långsidan målades den enda(!) dag som varit molnig sedan vi började. Det går inte att jobba mot söderväggen när solen gassar. Både målaren, liksom färgen, blir uttorkade. För att fira färdigställandet av den östra gavelsidan monterades fasadbelysningen upp. Miljövidriga koltrådslampor sattes i för vackert ljus. Och det blev det. Tyvärr kommer vi nog inte använda oss av denna typ av glödlampa överallt utvändigt. På hus och garage kommer det sitta tretton armaturer. Bara inköpet av koltrådsglödlampor landar på ca 1300 kr. Lägg sedan till att de har en sammanlagd effekt på styvt 500 w, så inses det att det inte blir ekonomiskt försvarbart. Fast å andra sidan är det förbaskat snyggt...
Fredrik -En av de vänner som bidragit med en hel dags jobb. Stort tack för det!

Antika lyktlampor. 99:-/st...

...och ett fantastiskt behagligt ljus. Varmare och mer välkomnande går det inte att få en utebelysning. Svagt ljus dock. 

Armatur från Norlys. Modellen heter London.

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar