måndag 24 juni 2013

"Trädgårdsarbete är konsten att få ut mesta möjliga av livet" -Citat från toaletten på Rottneros park.
Färgen är beställd och kommer att levereras om några dagar. Tack alla snälla bloggläsare som har engagerat sig i vår lilla omröstning. Här kommer resultatet... trumvirvel.... olivgrönt!!! Eller lindblomsgrön som jag väljer att kalla färgen, det känns så hemtrevligt att ha ett lindblomsgrönt hus. Vi har målat och testat och funderat och målat lite till. Sjuttioelva nyanser av grönt har noga analyserats. En del färger blev bara grå och en del blev för pastellfärgade. Men S2010-G90Y är vår vinnare. Ni som följt bloggen ett tag kan gå tillbaks till augusti förra året då vi började måla lite på garaget och redan då kom fram till att just denna nyans var perfekt. Men nu har vi äntligen bestämt oss och till och med gjort beställningen. Alla snickerier kommer att bli vita, S0502Y. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli jättefint.
 
Vi har börjat få lite ordning på trädgården också. Igår sådde vi alla slänter med gräsfrön. Barnen hjälpte till att strö ut frön och vi hade en riktigt härlig eftermiddag tillsammans. Lite glass var vi tvugna att äta för det var oerhört varmt. Nu hoppas vi på en regnig sommar så att fröna gror. Eller, kanske dumt... Vi ska ju måla också. Regn på nätterna och lagom varmt på dagarna är vad vi önskar oss:-)
 
När det gäller Götenehus och den samordning som ingår i vårt kontrakt börjar vi bli rejält besvikna. Det har nu gått exakt två månader sedan besiktningen och absolut ingenting har blivit åtgärdat. Hussäljaren skyller på snickarna och snickarna skyller på hussäljaren. Och här står vi, om en vecka börjar vår semester och vi har absolut inte lust att ha ett gäng hantverkare hemma hos oss varje dag kl 07.00. Jag tror nog att alla har ambitionen att få det klart men relationen mellan Götenehus och vår snickarfirma har blivit infekterad. Idag åkte Andreas, på sin lunchrast, och hämtade våra stuprör med skarpvinkel som låg bortglömda eller möjligen ignorerade på en annan byggplats. Han har även varit till återvinningen med material som vi blivit lovade att det skulle forslas bort. Det känns som om absolut ingen längre bryr sig om vad som händer här. Att vi både fakturerar Götenehus för de timmar vi lägger ner på saker som någon annan borde göra och håller inne med runt 70 000 verkar inte spela någon större roll. Den glädje vi kände, och fortfarande känner, över att flytta in i vårt nya hus börjar så sakteliga grumlas av en känsla att vi kommer att få fixa ganska mycket själva. Med två småbarn, två heltidsjobb, en tomt som ska anläggas och ett hus som ska målas har vi inte mycket tid över på kvällarna.
 
 
 
På väggen skymtas vår provmålning av S2010-G90Y. Sallad växer och frodas tillsammans med något odefinierat grönt på vår tomt. Ytan på bilden har inte blivit sådd med ett enda frö men är redan grön och fin. Tittar man nära ser man att det är ungefär hälften ogräs men hälften är faktiskt gräs.

Alexander och Alicia har hjälpt till med sådden.

Andreas klipper ogräset och plattar till den nysådda slänten på baksidan av garaget.

Ursäkta min kanske inte så konstnärliga ådra. Men något åt det här hållet kommer framsidan att se ut. En liten grusplan framför huset och en grusgång som leder ut på gatan. Den ska vara så pass bred att man kan köra in med bil men den ska inte användas till det dagligen. När man ska iväg på en längre resa och ska packa bilen så är det bra att kunna backa intill men till vardags får man ta en promenat på 15 meter bort till garaget. Eventullt blir det rabatter på vardera sida om grusgången men vi har inte riktigt än bestämt oss. Det är nära till berg och kanske blir det för torrt. En upphöjning måste byggas med torvblock, men även då kanske det blir för mycket jobb att hålla ordning på rabatterna. Vi får testa oss fram helt enkelt.
Här blev man glad av att kissa.

/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar