torsdag 21 februari 2013

MIddag i huset

För ett tag sedan köpte vi golvet till bottenvåningen. Byggmax är återförsäljare för ett fabrikat som heter Barlinek. Detta golv har fått mycket goda omdömen i tester och bland kunder. Vi valde vitlackad ask. Nu har vi fått leveransen av övervåningens golv. Inköpt från Byggmax webbshop. Detta golv som är av trestavsmodell, trodde vi var tillverkat av Barlinek. Tji fick vi. Byggmax har bytt leverantör. Eller också har de inte det... Det hela är i nuläget oklart. Den stora nackdelen med lågpriskedjor är att inget vet något. Vad som däremot är säkert är att det nya golvet är märkt "Real Wood" och är i en helt annan nyans än Barlinekgolvet. Förvisso snyggt men det matchar inte. Carro har kollat hur vi ska gå tillväga för att få tag på det golv vi egentligen ville ha och det kommer lösa sig.

Efter jobbet idag åkte jag som vanligt och hämtade barnen vid dagis. Eftersom jag och Carro hade några ärenden vid huset bestämde vi att ses där för att fixa det som skulle göras. Dessutom bestämde vi att äta middag i huset. Det hela blev som en liten försmak på hur det kommer bli sen när vi väl kommer bo där.

Vad det gäller byggnationen så har toan och tvättstugan fått väggar och gips har kommit upp lite här och där på väggarna. Det börjar ta form! Det är också kul att komma till en arbetsplats som är så välstädad som vårt bygge är. Stefan och Björn på Robbans bygg har skött allt på ett exemplariskt sätt hittills och vi hoppas självklart att allt flyter på hela vägen till inflytt.

Den som undrar varför det inte kommer några uppdateringar i bloggen gällande garaget, så beror det på att det inte sker något jobb där just nu. Hela garaget är fyllt av bråte av allehanda sort, så jag har inte möjlighet att fixa det som ska göras. Det finns ingen deadline för när det måste vara klart, så jag låter mig inte bli stressad. Det enda jag behöver göra innan inflytt i huset är att sätta upp skivor och måla där värmepumpen ska stå. Ett inte alltför omfattande jobb.

Tvättstugan. Till  höger i bild, tappvattenfördelaren  infälld i vägg.
Nyansskillnaden är påtaglig. Det övre golvet  bytes.
Mycket saker men rent och prydligt. Högt betyg!
Vägg i allrum klar för spackling och tapet.


/Andreas2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har råkat ut för samma dilemma med Barlinek och Real Wood. Vad kom ni fram till?
  mvh Lars Jonsson, Karlstad

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Barlinek och Real Wood är tydligen samma sak. De Real Wood-golv vi köpte kom i mycket enkelt emallage. Barlinekgolvet var förpackat mycket mer påkostat. Skillnaden beror på distributionssätt. Real Wood-golvet köptes via Byggmax webbutik. Då är inte emballaget säljande. Rätt smart egentligen.

  Vi valde att behålla golven. De är båda snygga och nyansskillnaden stör inte, då golven aldrig syns samtidigt.

  /Andreas

  SvaraRadera