söndag 2 december 2012

Städa, städa, städa


Den här helgen har gått i städandets tecken. Det skulle nog gå att bygga ett mindre hus med det spillvirke som huset kommer packeterat i vid leverans. Massor av plast och smala plankor som sedan stomresningen legat i stora högar på tomten, plus en hel del isolering som blev över vid bygget av grunden. Vi missade att förhandla till oss en container när vi skrev kontrakt med Götenehus och det får vi nu betala med muskelkraft istället. Igår åkte vi tre vändor till återvinningen med all isolering och plast och idag har vi eldat upp allt skräp som var av trä. Det tog två hela dagar att få undan allt men nu är det gjort. Det tog lite extra tid eftersom vi hade Alicia och Alexander med oss hela tiden. De har varit superduktiga, de har nästan inte gnällt något alls och att det var lite kallt idag var inte något de reflekterade över.
 
På eftermiddagen idag kom våra nya grannar på besök. Isa och Andreas har köpt tomt mitt emot vår och håller som bäst på att handla upp ett hus, även de från Götenehus. Götenehus har lika bråda dagar som tomten i december. De hjälpte oss med de sista skräpet som skulle transporteras till brasan vilket var skönt. Att tre personer jobbar snabbare än en kan vi konstatera.  
 
Fram och tillbaks till återvinningen.
Släp med isolering.

Idag var det lite kyligt
Men vid brasan var det varmare. Andreas fick krulliga ögonbryn när han råkade gå lite för nära.
Nu oroar vi oss för att det kommer snö på torsdag. Snickarna måste hinna få upp taket innan dess och takpannorna har inte kommit än. Hjärtat i halsgropen igen...
/Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar