onsdag 12 december 2012

Sovrumsmöblering

 

Vi har fått problem med hur vi ska möblera vårt sovrum. När man kommer in i rummet, nu när det finns i verkligheten, så inser man ganska snabbt att alternativ 1 (som är Götenehus förslag på ritningen) är helt omöjlig. Det är det lilla fönstret som ställer till det. Höjden i nederkant på fönstret är 40 cm och en så låg säng är egentligen bara en madrass på golvet och det är inte riktigt så jag föreställer mig att jag ska sova. En vanlig säng är väl 70 cm i höjd, gissningsvis, och då skulle den täcka hela det söta lilla fönstret. Så alternativ 1 går bort.
 
Alternativ 2 och 3 skulle säkert fungera men vi får in färre garderober. Det är 190 i takhöjd vid det markerade strecket och lägre än så tror jag inte att en garderob är. Då har vi alternativ 4 kvar. Frågan är hur det känns att ha ett fönster precis bakom huvudkudden. Hur blir det när man vill ligga och läsa innan man somnar? Blir det kalldrag? Kommer det att kännas trångt under snedtaket? Vi får helt enkelt köpa en säng och flytta runt den tills vi hittat den bästa platsen.
 
Har någon ett annat förslag så får ni gärna skriva en rad.
/Carro

4 kommentarer:

 1. Hej! Trevlig blogg! Jag läser den flera gånger i veckan eftersom vi också har ett husbygge på gång. Angående sängplacering, det går inte att placera sängen mot den högra väggen? Visserligen risk att dörren inte går att öppna fullt pga sängbordet.Mvh Helena

  SvaraRadera
 2. Hej och tack. Vad roligt att höra att bloggen är uppskattad. Det är väldigt roligt att skriva om vårt husprojekt som för tillfället är vårt största intresse.

  Jag har funderat lite på ditt förslag. Fördelen är att vi kan ha kvar garderoberna och slipper krångla med snedväggen. Nackdelen är att det, tror jag, blir trångt när man kommer in genom dörren och att det eventuellt inte går att få plats med nattduksbord. Jag återkommer i frågan när vi har fått alla väggar på plats och det blir lättare att föreställa sig storleken. I dagsläget är inte väggen mellan sovrum och badrum uppbyggd.

  Mvh Caroline

  SvaraRadera
 3. Läser er blogg för inspiration inför fritidshusbygge. :) Ang sovrums alt. Nr ett är ju absolut bäst. Finns ingen möjlighet att helt enkelt ta bort det fönstret och bygga igen väggen? Annars alt 2 och kanske komplettera med byrå lr liknande på väggen där dörren finns. Och ev platsbygga garderob där det är snetak, vet ikea har nga alt för garderober just vid snetak. Känns som alt 4 kommer kännas konstigt då fönstret inte blir centrerad bakom sängen. Eller? /K

  SvaraRadera
 4. Har en vän som ställt sin säng i ett hörn då rummet var litet, vilket blev väldigt snygg i rummet. Så om ni isåfall tex skulle ställa den med gavelspetsarna mot varje fönster.

  SvaraRadera