måndag 3 december 2012

Tongivande tankar

Snickarna håller på i kylan och jobbar på taket. Minus femton grader är bitigt. När de fått på tegelpannorna, som ännu ej levererats, börjar de med de invändiga arbetena. Innan de börjar invändigt tänkte jag dra rör till högtalarkablage i det multi room-system som ska installeras. Planen är att dela in huset i fem olika zoner, där musiken kan styras individuellt. Det kommer med största sannolikhet bli prylar från Sonos som kommer användas för nätverket. Sonos har ett enkelt användargränssnitt och fungerar bra med Spotify. Högtalarna blir installerade i taket och fabrikaten är Sonance, JBL och B&W.

I alla rummen, bortsett badrum, kommer jag placera högtalaruttag bredvid de vanliga vägguttagen. Från dessa uttag kommer det gå rör till högtalarna i taket samt till multimediacentralen under trappan till övervåningen. På detta sätt är valet fritt om förstärkarna och annat jox ska stå i varje rum eller under trappan.

All installation av kabelrör måste göras innan glespanel och pärlsponten i taken börjar monteras. Huset kommer sedan vara förberett för multi room-installationen. Den kommer sedan byggas ut stegvis när vi väl bor i huset.

I allrummet på övervåningen blir det ett 5.1-system med fristående högtalare. Orsaken är att det är snedtak. Det skulle gå att ha högtalare monterade i väggarna men det blir en barnkammare på andra sidan väggen. Sådär bra. Jag förbereder för att kunna fälla in vägghögtalare men kommer antagligen använda fristående högtalare.

Bottenvåningen. 3 zoner, 10 högtalare.
Övervåningen. 2 zoner. Fristående 5.1-system i allrummet och 2 högtalare i badrummet.

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar