söndag 9 december 2012

Ny vecka, nya möjligheter!

Kylan har varit tuff senaste veckan. Dessutom har det fallit lite snö över Hammarö. Inte så mycket som i övriga Sverige men ändå tillräckligt för att det ska försvåras på bygget. För att sammanfatta min insats gällande garagebygget så märker den uppmärksamme läsaren vart det barkar... Ytterligare en sak som förvsvårar är att vi upplåtit en del av garaget till snickarna som fikarum. För att kunna hålla värmen uppe har fikavrån sektionerats av med byggplast från tak till golv. Ikväll ägnade jag en stund åt att planera vägen fram till färdigställt garage. Det är mycket att tänka på och det komplicerar när garaget ska avändas till både förvaring och fikabod samtidigt som det ska byggas i det. Det viktigaste delmålet nu är att få in värmepumpen. Elräkningen öppnas sittandes och med luktsaltet i beredskap när allt värms med byggfläktar.

Nåväl, det som gjorts under veckan är att den välbehövliga isoleringen kommit på plats i mellanbjälklaget. En effekt när detta arbete pågick var att ju mer jag isolerade ju kallare tillvaro fick jag. Jobbet utfördes från loftet och värmefläkten stod kvar på garagegolvet. Ett tecken på att 195 mm isolering faktiskt har god effekt!

Under helgen har vänner och släkt varit på besök. Vi känner oss stolta över att visa upp huset. Att bygga ett nytt hus är en stor investering och det känns mycket bra att vi är så nöjda med hus, garage och tomt. En känsla av väl investerade pengar växer inom oss. Hoppas det färdiga resultatet blir så bra som vi tror.Mellanbjälklaget färdigisolerat.
 
Tomt och hus i vinterskrud
Dörrtrycke och lås installerat. Borstad finish passar väl inte perfekt med sekelskiftesstil men får duga tills vidare.

Även fönstren har spanjoletter i borstat utförande. Byts säkerligen mot mer stilenliga i framtiden.

Denna stil vill vi ha. Dörrtrycke Naesman 195. Pris 849:- hos www.sekelskifte.se
 /Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar