fredag 3 augusti 2012

Lundqvist trävaru

Det finns många producenter av garagebyggsatser på marknaden. Mellby garage och Lövånger bygg var två aktörer vi tittade på innan vi bestämde oss för Lundqvist trävaru i Öjebyn (www.lundqvisttravaru.se). Vi kollade även vad det skulle kosta att bygga garaget i lösvirke med en lokal snickare men det är inte kostnadseffektivt. Det blir billigare att byggsats produceras i norra Norrland och skickas på lastbil till Hammarö.

Nu är garaget stomrest och merparten av det som ingår i byggsatsen är monterat. Dags att summera Lundqvist trävaru som leverantör!

All telefon- och mailkorrespondens fungerade mycket bra. Lundqvist trävaru är ett mindre företag och bemötandet var personligt och trevligt. Dessutom var personalen kunnig och gav relevanta tips. Bygglovshandlingar togs fram kostnadsfritt innan vi betsällt något garage. Sådan service uppskattas. Att jag även kunde göra några sena ändringar utan problem är plus i kanten.

Garagebyggsatsen levererades av DHL till byggplatsen. De höll avtalad tid och lossningen gick helt utan problem. När jag jämförde det levererade mot plocklistan saknade jag flera saker. Det visade sig dock att allt var med men var väldigt finurligt packat. Det som blev fellevererat var att fönstren på nedervåningen skulle vara fasta men de levererades öppningsbara. Det utgör dock inget problem i praktiken.

Kvaliteten på garagebyggsatsen anser jag vara hög. Regelvirket visade sig vara spikrakt och av hög klass. Dessutom var passformen mycket god på grejorna. Väggblocken var enkla att resa och det är smidigt med färdigsågade längder.

De punkter som varit mindre bra är att virkeshögen ej var korrekt sorterad. Lämpligen läggs syllen längst upp i högen, sedan kommer väggreglar och hammarband. I botten borde vindskivor, takfotbeklädnad och annat som hör hemma längre upp på byggnaden återfinnnas. Så såg det inte ut. Virket låg mer hur som helst. Det är irriterande att flytta och sortera tungt virke för att komma åt det som önskas.

Garaget beställdes med ett isoleringspaket. I isoleringspaketet inkluderades, förutom själva mineralullen, även en rejäl hög med väggreglar. I den tillhörande monteringsanvisningen kunde jag inte finna något om hur dessa reglars placering. Dessutom var inte reglarna tillsågade i rätt längder. Synd, när det i övrigt gått att klara sig helt utan såg.

Slutbetyget till Lundqvist trävaru blir 4 hammare av 5. Byggsatsen är av hög kvalitet och jag upplever den prisvärd. Att bemötandet varit utmärkt och att leveranstider hållits bidrar till det höga betyget.


Bygglovshandling skapad av Lundqvist trävaru. Levererad snabbt och kostnadsfritt inför bygglovsansökan. Efter godkänt bygglov beställdes garaget enligt ritning..

/Andreas

6 kommentarer:

 1. Hur många arbetsdagar/veckor tog det för er att få garaget vattentätt? resa väggblock, takstolar, montera fönster samt lägga taket? Har tänkt bygga ung samma strl som er och fundera hur mycket av semestern som går åt till dessa moment. /Johan

  SvaraRadera
 2. Hej!

  På cirka tio arbetsdagar var vårt garage rest och taket var på plats. Vi var två stycken som jobbade. Det går säkert att göra det snabbare men det var den tid det tog för oss.

  Lycka till med ditt projekt!

  /Andreas

  SvaraRadera
 3. Fredrik Fristedt11 maj 2013 kl. 22:40

  Hej!!

  Vill börja med att tacka för mycket trevlig och informativ läsning!
  nu över till den mycket korta frågan jag har, vad har du för mått på ditt garage?!

  MVH// Fredrik..

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Garagen från Lundqvist trävaru bygger på moduler om 120 cm. Vårt garage är 12 x 7,2 m i yttermått.

  /Andreas

  SvaraRadera
 5. Har själv köpt av Lövångersbygg och kan säga att jag är sjukt imponerad. Strleken var 6,0 x 8,4, med en 5m stor crawfordport på gavel. (.."faktiskt samma som Brolle som också har köpt från Lövånger.. =)")
  Varför jag valde just lövånger var att jag ansåg att de höll den högsta kvaliteten, med grövre stomme och kraftigare fasadpanel. Fem av fem getingar är mitt betyg.
  Prismässsigt låg de ungefär samma som Lundqvist.
  // Jonas

  SvaraRadera
 6. Hej,

  funderar på att köpa ett garage från Lundqvist och har fått en offert med fraktkostnad inkluderad.
  Vid kontakt med företaget visade det sig dock att byggsatsen levereras på lastbil utan kran så förutom fraktkostnaden tillkommer drygt 5000 SEK för lossning (alternativt att man själv hyr maskin till lossningen).
  Firman sade att det alltid varit på detta sätt, dvs. att kunden själv får ombesörja lossningen.
  Är nyfiken på om det var på detta sätt när ni beställde ert garage?

  //Peter

  SvaraRadera